Microsoft подпомага бизнеса в Пловдивския регион

Мерки за оптимизиране на бизнеса в условия на криза ще бъдат представени на семинар утре, 27 април в пловдивския хотел Санкт-Петербург. Събитието е част от поредица семинари в Пловдив, Стара Загора и Бургас, организирани от Microsoft България, LLP Dynamics България и Българската търговско-промишлена палата.

Целта на семинарите е да бъдат споделени добри практики за цялостни решения за управление на бизнеса, да се даде възможност за тест в реално време и с реални бизнес примери на системи за управление, да се обсъдят типични за регионите проблеми на бизнеса, да се представят възможностите за финансиране по европейски програми и др.

Изминалата 2010 г. беше трудна за много компании и организации по целия свят. Но същевременно други успяха да се възползват от ситуацията и да заемат водещи позиции, коментираха организаторите. Те ще дадат своя експертен отговор за това как да се увеличи търсенето, да се намалят  разходите и да се оптимизират складовите запаси в условия на криза.

Фирмите-участници в семинара ще получат и съвети как да използват всички възможни ресурси, без да се налага да намаляват обхвата и дистрибуцията си. Експертите ще разкрият как може да се дефинира точна производствена себестойност и разпределяне на непреките производствени разходи.

В програмата на семинарите се предвижда представяне на утвърдено бизнес решение, с което могат да се оптимизират процесите във всяка компания и с което е възможно да бъде увеличена ефективността и рентабилността на бизнеса. Ще се демонстрират бизнес решения от линията MS Dynamics, като присъстващите ще могат да тестват реална инсталация и проиграване на живо на бизнес ситуации, да генерират различни управленски справки.

На събитието ще бъдат представени и възможностите, които има бизнесът за финансиране по европейски програми, критериите за оценка, конкретни проекти и сроковете по тях. Представителите на бизнеса ще могат да получат и персонални консултации за кандидатстване по eвро проекти.

За участие в семинара е необходима предварителна регистрация през уеб-страницата на Търговско-промишлена палата – Пловдив или директно на demo.dynamics.bg.

Коментар