Излезе Ubuntu с новия интерфейс Unity

Разработчикът Canonical пусна поредна версия на операционната система с отворен код Ubuntu. Изданието 11.04 с кодово име Natty Narwhal е първото с новия потребителски интерфейс Unity, зададен по подразбиране.

Потребителите на тази версия все още имат възможност да включват класическата десктоп среда Gnome, от която Canonical реши да се откаже, търпейки сериозни критики.

Панелът за пускане на предварително инсталирани приложения е разположен от лявата страна на десктопа. Направени са промени в офисните програми, мултимедийния пакет и мениджъра за инсталиране.

Подобрена е значително системата за търсене. Сега тя позволява бързо търсене по програми, електронни писма, музика, снимки и др.

Canonical твърди, че Ubuntu е станала по-производителна и сигурна, благодарение на вградените средства за защита. Разработчиците могат да свалят безплатно Ubuntu 11.04 без да заменят текущата си операционна система.

Даунлоуд: Ubuntu 11.04

Коментари по темата: „Излезе Ubuntu с новия интерфейс Unity”

добавете коментар...

  1. Usera

    Много точен коментар от Скрит, бих добавил само, че Unity е пълно извращение и садизъм да се ползва на PC / Desktop компютър.

  2. Скрит

    юнити е боклук – скопена графична среда за хора, дето по цял ден си стрелят в краката. Такива ги пази от собствените им глупости. За останалите е удобна като рицарска броня за плувец.

  3. Nikola

    А compiz съвместим ли е с новата графична среда?

  4. Евок Севок

    А, дано. Че вестта за промяната на посоката не ми се отрази добре.

  5. roast_boy

    Unity е перфектна! Ползжам бетите на 11.04 от 2 месеца и съм много доволен от новия интерфейс.

Коментар