HP с нови решения за преход към облака

HP обяви нови решения за трансформиране на приложения, които позволяват на бизнеса да бъде по-гъвкав и бърз. Предложенията са отговор на нуждата от непрекъснат достъп до информация, независимо къде и кога е необходима – потребности, които изискват „Instant-On Enterprise”.

“Иновациите са това, което разграничава тези, които движат пазара, от тези, които само го следват”, каза Томас Хогън, изпълнителен вицепрезидент, Бизнес продажби и маркетинг на HP.

Ново изследване разкрива ролята на иновациите в съвременните организации. 95% от изпълнителните мениджъри в частния и публичния сектор смятат иновациите за изключително важни за успеха на техните организации. Запитани защо иновациите са важни, най-цитираната причина и за двата сектора е бъдещият растеж (84% от мениджърите в частния сектор; 63% от управляващите в държавния сектор).

Анкетираните разкриват също, че сред основните приоритети за иновациите са „променящото се търсене на потребителите и клиентите” и „производството на стоки и услуги с по-високо качество”.

За да разберат какво движи иновациите в бизнеса, отговарящите са били помолени да определят кой е „иновативният двигател”. Повече от две-трети от мениджърите определят технологията като двигател за иновациите.

Изследването също така определя къде ръководителите биха инвестирали първо, за да задвижат иновациите. Топ отговорът е в „приложения и софтуер, за да се направят процесите по-гъвкави”.

За да помогне на бизнеса да ускори иновациите, HP разширява своето портфолио от решения за трансформация на приложенията (Application Transformation) със 7 нови решения. Подобреното портфолио позволява на клиентите да оценяват, модернизират и управляват приложенията, за да развиват бизнеса си.

HP си партнира с италианското Министерство на образованието и науката (ИМОН), което управлява персонал в 10 500 учебни заведения. ИМОН използва решение, включващо услуги на HP за  модернизиране на приложенията. Основния продукт на проекта е трансформирането на хиляди програми на Cobol, които след това са преместени на хостинг с модерна инфраструктура.

Като резултат ИМОН намалява портфолиото си от приложения с 33% и разходите за развитие с 38%. Министерството предвижда спестяване на 12 милиона евро от лицензиране на хардуер и софтуер и амортизиране на основната архитектура отпреди 30 години.

Оценяване на средата на приложенията

HP решенията за трансформация позволяват на бизнеса да вникне в портфолиото от приложения, да реши какво да задържи, промени или премахне. Това е първата стъпка. Софтуерът HP Application Portfolio Management (APM), който се предоставя като услуга, помага на бизнеса бързо да идентифицира областите, нуждаещи се от подобрение, като се позовава на фактически анализ за постигане на целите на организацията.

 APM служи като основа на бизнес плана за трансформация на приложенията и помага за намаляване на разходите и рисковете, свързани с проектите по модернизацията. Като комбинират APM с услугите HP Applications Rationalization, клиентите могат да получат индивидуална пътна карта за трансформация на приложенията, която да осигури най-пълното портфолио от приложения.

HP Applications Transformation to Cloud е услуга, която позволява на бизнеса да анализира своите приложения и инфраструктурна среда, да определи колко е подходящ облака, да създаде индивидуална пътна карта за трансформация и да осигури напълно доставянето на тези приложения чрез „облака”.

Модернизация на средата на приложенията

Клиентите могат да претворят старите приложения в устойчиви услуги чрез пълно портфолио от консултации, развитие, интеграция и услуги за аутсорсинг на НP.

Така например, HP Application Transformation Services for Client Computing модернизира средата на устройствата с Windows 7, като подобрява продуктивността, мобилността и сигурността. Ползвайки автоматизация, стандартизирани процеси и глобална експертиза, HP може да намали разходите и времето, нужни за внедряване на услугата.

Управление на средата на приложенията за гарантиране на сигурността

HP Fortify Real-Time Hybrid Analysis е първото решение за анализиране на сигурността на приложенията, което може да открие причината за слабостите на софтуера, като следи атаките в реално време. Чрез него, новата версия на HP Fortify 360 и HP Application Security Center бизнесът може активно да осигурява на безопасност на приложенията, като по този начин управлява риска.

Използване на хибридни модели

HP предлага пълна гама решения за преход към облака. Компанията обяви и три нови предложения, които подобряват гъвкавостта и времето на изпълнение.

HP Cloud Service Automation 2.0 – софтуер за бързо създаване, внедряване, следене и управление на приложенията и инфраструктурата в хетерогенна среда. Чрезп него бизнесът може да създаде бързо частен или публичен „облак” и да ускори доставянето на приложенията на пазара.

HP Exchange Services for Private Cloud помага на бизнеса да въведе облачен модел “pay per use” с високо ниво на сигурност.

HP Enterprise Cloud Services for Microsoft Dynamics CRM предоставя CRM софтуер чрез виртуален, частен „облак”. Този алтернативен модел комбинира ползите от „облака” модел с опита на HP в сферата на системи за управление на връзки с клиентите и контактни центрове.

Коментар