Виваком обяви петкратен ръст в 3G услугите за месец

За един месец новата тарифна линия за неограничен мобилен интернет Traffic Unlimited на Виваком е довела до петкратно увеличение на продажбите на мобилните услуги за данни на оператора.

Виваком отчита изключително високо ниво на търсене и използване на всичките си 3G услуги от началото на годината досега. Потребителите на мобилен интернет са се увеличили с над 60% за първите четири месеца на 2011 г., като очакванията са броят им да се утрои до края на тази година.

Двойно увеличение бележи и броят на абонатите на тарифната линия Vivacom Net&Call, насочена предимно към потребителите, които използват смартфон.

Потреблението на мобилните услуги за данни расте по-бързо от броя на абонатите, което се дължи на по-високите скорости на трансфер на данни и разширяването на 3G покритието, посочиха от Виваком.

Цените на новите тарифни планове, които предлагат неограничен интернет, също допринасят за този бум, тъй като започват от 5 лева на месец, уточни операторът.

Заради засилените продажби на смартфони и таблети, през настоящата година телекомът очаква броят на клиентите, които използват мобилен интернет през своите мобилни устройства, да се увеличи значително и да изпревари по ръст този на потребителите, които влизат в мрежата през 3G-модем. Продажбите на смартфони за първото тримесечие са се увеличили три пъти на годишна база.

Приходите от мобилен интернет в момента генерират около 20% от приходите от мобилни услуги в компанията, при под 15% преди година.

Наскоро Виваком отчете 17% ръст в приходите от мобилни услуги за първото тримесечие на 2011 г., спрямо същия период на 2010 г. Общите приходи на оператора обаче намаляха с 3%, поради спада при фиксираните телефони.

Коментар