Microsoft погълна Skype за $8,5 млрд.

Днес стана факт едно от най-любопитните поглъщания в ИТ индустрията. Microsoft съобщи, че купува Skype за сумата от 8,5 милиарда долара, като така потвърди разпространените вчера неофициални информации.

"Skype е феноменална услуга, обичана от милиони хора по целия свят”, заяви CEO-то Стив Балмър, цитиран от CNET News.

„Заедно ние ще създадем бъдещето на комуникациите в реално време, така че хората лесно да поддържат връзка със своите семейства, приятели, клиенти и колеги навсякъде по света”, допълни Балмър.

Microsoft планира да интегрира Skype с конзолата Xbox и контролера Kinect, както и с мобилната платформа Windows Phone.

Освен това компанията ще свърже Skype потребителите с Lync, Outlook, Xbox Live и други общности.

Може би най-важното за потребителите на Skype е, че Microsoft ще продължи да поддържа не-Microsoft платформи в комуникационната услуга.

Очаква се поглъщането да приключи до края на годината. CEO-то на Skype Тони Бейтс ще стане президент на новото подразделение Microsoft Skype Division.

Коментари по темата: „Microsoft погълна Skype за $8,5 млрд.”

добавете коментар...

  1. УиндоусФен

    Не смятам, че Skype ще стане платен(Windows Messenger например е безплатен), но предполгам, че ще отрежат поддръжката за другите платформи(въпреки, че казват че няма). Ако не изцяло, то ще оставят някаква минимална продръжка(само за някой друг Service Pack :D)

  2. v

    R.I.P. Skype, да се задавите дано, M$ 🙂

  3. dinko

    google talk :)))

  4. jumper

    НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

  5. :)

    Аз се съмнявам че Скайп ще стане платен.
    Тогава 99% от потребителите му просто изчезват 🙂
    И M$ са с 8.5 милиарда на вятъра

  6. Валери

    На първо място е за тотален контрол върху хората и след това печалбата. Искат да знаят във всеки един момент, какво правите т.е., да знаят и кътните Ви зъби. Това с пълна сила се отнася и за мрежите, които така хвалите. Включени са даже и МФУ, принтери и скенери. Това е доказано с факти. Все пак човек винаги трябва да има 1 на ум във всеки един момент, когато ползва Интернет и мобилните оператори независимо за какво и с кого.

  7. *

    То и Windows, и Office пакетът са платени, но… 🙂

  8. Стас

    Ей сега вече Скайп ще стане платен! 🙂 Друг е въпросът колко от сегашните му ползватели ще останат там или ще се преместят в ICQ или друга чат система.

Коментар