НР подобрява бизнес процесите с нови решения за печат

Нови устройства, услуги и решения за печат на HP ще помогнат на служителите в предприятия от всякакъв размер да повишат продуктивността си както в офиса, така и докато са в движение. Подобряването на документооборота ще подобри ефективността в офиса и ще покаже нови източници на приходи, съобщиха от компанията.


HP LaserJet Pro M1217nfw поддържа иновативни технологии като HP Smart Install

„През последните години ИТ инфраструктурите бяха подложени на огромен стрес поради строгия контрол на разходите и необходимостта от търсене на възможности за инвестиране в иновации. Успешните организации разбират, че трябва да инвестират стратегически във всички елементи на тяхната ИТ инфраструктура, включително в печата“, каза Джеф Хейс, президент на анализаторската компания InfoTrends.

В отговор на тази тенденция HP пуска нови устройства, решения и услуги. Сред тях са приложенията за печат HP ePrint Enterprise за iPhone и ePrint Enterprise за устройства с Android. Компанията въвежда и нов многофункционален принтер за офиса – HP LaserJet Pro M1217nfw, снабден с ePrint технологията за печат на уеб съдържание, както и нови партньорстки предложения.

Приложението HP ePrint Enterprise е насочено към компании, чиито служители имат нужда от достъп до съдържание от своите смартфони, което да могат и да отпечатат. HP ePrint Enterprise подобрява продуктивността, чрез възможността за мобилен печат, без данните да напускат сигурната вътрешна мрежа на компанията.

iPhone приложението, което поддържа HP ePrint Enterprise и Mobile Print Locations, е налично за сваляне от App Store от днес. HP разширява функционалността на решението ePrint Enterprise, което първоначално се предлагаше само за устройства с операционната система на RIM, до повече от 100 милиона потребители на iPhone. Това решение ще започне да се предлага от 1 юни 2011 г. в региона на EMEA.

Приложението, което поддържа HP ePrint Enterprise и Mobile Print Locations за Android базирани устройства, също ще е налично в региона на ЕМЕА от началото на юни.

Към портфолиото от устройства за печат на HP добавя един мрежов многофункционален лазерен принтер, който позволява на малките и средни предприятия да използват технологии като HP ePrint, за да подобрят процеса на работа. HP LaserJet Pro M1217nfw поддържа безжична мрежа и факс, както и иновативни технологии като HP Smart Install, която дава възможност за инсталиране на устройството без нуждата от CD с драйвъри за по-малко от пет минути. Фнкциите HP Auto On и Auto Off автоматично включват и изключват принтера и значително намаляват консумацията му на електроенергия.

Ново е и приложението HP Loan Origination Accelerator, което автоматизира управлението на документи в процеса на отпускане на заеми.

Драйверът HP Universal Print Driver (UPD) 5.3 пък е  способен да поддържа устройства за печат, разположени в различни страни и региони, без значение от размера на предприятието и броя на устройствата. По този начин драйвърът намалява разходите за печат, ресурсите и времето, което бизнесите отделят за управление на печатната среда. UPD 5.3 криптира печатните задачи, за да гарантира сигурен печат директно от всяко многофункционално устройство за печат, свързано в мрежата.

Малките и средни предприятия също ще се възползват от HP Web-Connected Business Apps – приложения, които могат да се използват от сензорния екран на принтера, за да повишат продуктивността на служителите. Последните решения от НР включват възможността за печат на бизнес форми чрез приложението DocStoc.

Конзолата HP LaserJet MFP Wizard предлага набор от инструменти за избрани модели многофункционални лазерни принтери на НР и има за цел да помогне на малките и средни предприятия да подобрят документооборота си. Решението прави лесно за потребителите да настроят изпращане на имейл адрес или до папка в мрежата, за да могат да създават и разпространяват сканирани документи.
 

Коментар