Таблетът HTC Flyer дебютира в Европа

Първият таблет на HTC, един от основните играчи на пазара за смартфони, дебютира днес на европейския пазар. Моделът HTC Flyer е достъпен в големите държави от Западна Европа, както и в повечето източноевропейски страни, но все още не и у нас.

Най-евтиният модел Flyer, без 3G модул и с 16 GB памет, струва 499 евро. Моделът с поддръжка на мрежи от трето поколение и с двойно повече памет струва 649 евро.

HTC Flyer разчита на процесор с честота 1,5 GHz и операционна система Android. Таблетът предоставя 7,1-инчов екран. Налични са безжични модули Wi-Fi и Bluetooth, micro-USB порт, две камери – 5-мегапикселова и 1,3-мегапикселова, както и слот за microSD карти.

Първите данни от продажбите сочат засилен интерес от страна на потребителите, съобщи slashgear.com. Купувайки HTC Flyer, те получават и достъп до облачна услуга HTC Watch за наем и продажби на филми, в която са достъпни около 600 заглавия.

Таблетът е придружен със стилус за рисуване, въвеждане на ръкописен текст и отбелязване на важна информация по интернет страниците.

Коментар