Xerox и Cisco ще доставят услуги в облака

Корпорациите Xerox и Cisco сформират бизнес съюз за доставяне на услуги в облака и технологични решения, които комбинират мрежова експертиза и печат. Чрез този проект двете компании ще предоставят на клиентите си услуги за управление на печат на Xerox и услуги за ИТ аутсорсинг (ITO) в облака посредством интелигентната мрежова инфраструктура на Cisco.

И двете компании ще доставят на партньорите си решения, които помагат на бизнеса да оптимизира текущите ИТ инвестиции. Xerox и Cisco планират да направят ИТ приложенията по-достъпни и да подобрят ефективността на работната сила с решения като мобилен печат – възможност за печат от всяко устройство, по всяко време и от всяко място.

„Общият проект поставя Xerox и Cisco в центъра на една опростена инфраструктурна мрежа, която съчетава свързаност, печат и услуги в облака,” каза Урсула Бърнс, председател и главен изпълнителен директор на Xerox. „Заедно ние помагаме на бизнеса да направи прехода към работа в облака, като добавяме и услуги, необходими за подобряване на сигурността и продуктивността на служителите”, допълни Бърнс.

Xerox и Cisco ще доставят следните услуги:

• Управление на печатни услуги (MPS) от страна на Xerox посредством Cisco Borderless Networks.

• ITO услуги на Xerox в облака, базирани на Cisco UCS и Vblock инфраструктура.

• Решение за мобилен печат на Xerox, базирано на виртуални десктоп клиенти на Cisco и Cisco Cius.

„Обединяването на облачните услуги на Cisco и Xerox свързва възможностите на интелигентните мрежи с тези на печата”, каза Джон Чембърс, председател и главен изпълнителен директор на Cisco. „Това стратегическо съюзяване предоставя сериозни възможности на партньорите ни да увеличат печалбите си чрез развитие на дейности в облака”, допълни CEO-то.

Коментар