Онлайн видео апликациите стават най-популярни

Онлайн видео приложенията оглавиха класацията за най-теглени апликации на глобално и регионално ниво, съобщи Samsung Electronics. Първият магазин за телевизионни приложения, Samsung Apps, надхвърли пет милиона изтегляния в световен мащаб за 14 месеца откакто съществува.

Лидер в класацията е YouTube, нареждайки се като най-сваляна апликация на глобално ниво. Заедно с YouTube в Топ 10 са апликации като Vimeo, Blockbuster и DailyMotion. Информационните приложения като Google Maps, AccuWeather и USA Today също се отличници в световната ранглиста за изтегляния.

„Не е изненадващо, че именно тези апликации оглавиха всички регионални и световни ранглисти”, коментира Канг-хун Куон, старши вицепрезидент на Media Solution Center, Samsung Electronics. „Телевизорът е семеен електроуред, хората искат да се настанят удобно и да прекарат времето си пред телевизора по най-добрия начин".

Над 550 апликации, разработени специално за телевизор, са налични в момента в Samsung Apps, от които 60% са апликации за игри, видео и информация. Магазинът достигна 2 милиона изтегляния през януари, само година след старта си (февруари 2010 г). След още четири месеца Samsung Apps достигне забележителната цифра от 5 милиона изтегляния.

Средно, на всеки четири дни се свалят по 100 000 апликации от магазина на Samsung. Към момента онлайн ресурсът е достъпен в 120 държави.

Samsung провежда поредица от състезания за разработчици от цял ​​свят, които съпровождат кампанията в подкрепа на интелигентната телевизия Smart TV. Skyview, например, която създава различни съзвездия на нощния небосклон и пресъздава звуци от природата, е втората най-продавана платена апликация в Съединените Щати.

по темата: „Онлайн видео апликациите стават най-популярни”

добавете коментар...

  1. :)

    Какво е апликация? 🙂

Коментар