Шефът на Twitter ще съветва Барак Обама

Барак Обама привлича около себе си изявени мениджъри от ИТ индустрията

Главният изпълнителен директор на Twitter Дик Костоло ще съветва президента на САЩ Барак Обама по въпросите на националната сигурност. CEO-то на популярната микроблогърска услуга е поканен в консултативен комитет за сигурност на комуникациите, съобщи CNET News.

Костоло оглави Twitter през октомври миналата година, когато зае мястото на един от основателите на компанията – Еван Уилямс. Преди това настоящият CEO изпълняваше функциите на оперативен директор на компанията.

Същевременно, Обама възнамерява да привлече в комитета още няколко изтъкнати мениджъри от ИТ индустрията. Сред тях са президентът на McAfee Дейвид Де Уолт и мениджъра от Microsoft – Скот Черни.

Консултативният комитет за сигурност на комуникациите съществува от 25 години. Основната му задача е да консултира президента на САЩ по въпросите на информационната безопасност. Към момента в него влизат мениджъри от AT&T, Sprint Nextel и Verizon Wireless.

Барак Обама оценява много високо работата на Twitter в съвременното общество. Микроблогърската мрежа първа съобщи за убийството на Осама Бин Ладен, преди още големите информационни агенции да са научили за това.

Коментар