Стартира мобилна услуга на Bgmaps.com

Уникална мобилна услуга стартира сайтът за българските карти Bgmaps.com. На адрес go.bgmaps.com всеки собственик на телефон или PDA с браузър може бързо да намери точното местоположение на адрес или на населено място, съобщиха от компанията в IT in The Press.
Go.bgmaps.com предлага интерактивни карти на България и на големите градове в страната. Услугата работи на български и английски език.
Всяко селище в страната може да бъде намерено по име или пощенски код. Потребителите могат да търсят също местоположението на улици и точни адреси в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе.
Услугата е достъпна за абонатите на трите мобилни оператора у нас – Мобилтел, Глобул и Вивател – чрез абонамент. За една седмица цената е 1 лв. (без ДДС), а месечният абонамент струва 2 лв.. Услугата се заплаща чрез изпращане на SMS съобщение, след което потребителят получава SMS с ключ за достъп.
"Чрез новата услуга модерните българи ще могат да се ориентират и без наличието на компютър, само чрез мобилния си телефон", каза Росен Русинов, ръководител на проекта bgmaps.com.
Услугата е разработена и се поддържа от Датекс ГИС Център и е базирана на портала www.bgmaps.com. Базите данни с карти, улици и адреси се обновяват постоянно.

по темата: „Стартира мобилна услуга на Bgmaps.com”

добавете коментар...

  1. tevton

    Защо ми е да плащам по левче за тази услуга, като има напълно безплатни карти в JAVA формат- доста подробни и съвместими с всички телефони 🙂

Коментар