EMC подобрява търсенето на данни в интранет

Ново решение на EMC подобрява времето за достъп до информация с постоянно индексиране на данните. Google Search Appliance (GSA) представлява конектор в системата за унифицирано съхранение на данни EMC VNX и позволява получаване на бързи резултати при търсене в интранет-мрежа, съобщиха от дистрибутора Солитрон.

Тъй като потребителите постоянно записват огромни обеми от информация, става особено важно те да могат да намират подходящата информация, когато им потрябва. Именно на тази нужда отговаря Google Search Appliance.

EMC и Google, лидери съответно на пазарите на информационни инфраструктури и услуги за търсене, предоставят възможност на служителите да бъдат по-продуктивни чрез получаване на най-подходящите резултати от търсене в системите за съхранение на данни EMC VNX.

GSA е най-логичното решение в една ИТ инфраструктура за по-бързо откриване на информацията. Новият конектор осигурява на корпорациите динамични, подходящи и най-нови резултати от търсенето в среди EMC VNX.

Освен това GSA се явява решение за по-бързо индексиране на определено или специфично съдържание в среда VNX, като този процес отнема само минути. Търсенето на инфромация чрез GSA е и по-детайлно – например на ниво отдел или автор на данните с поддръжка на динамична навигация.

Решението предлага и съвременни възможности за търсене, вкл. добавени от потребителя резултати, търсене на хора и връзка с „облак“.

Всеки път когато един служител търси някакво съдържание, съхранено на система за данни VNX, например документи, електронни таблици, мултимедийни файлове или .pdf файлове, GSA се обръща към собствения си индекс, за да предостави резултатите от търсенето. Чрез новия конектор системата VNX автоматично ще генерира съобщение до GSA за обновяване на индекса, когато някой файл се промени. След това GSA ще индексира обновеното съдържание и ще подготви резултатите за показване на потребителите.

Интеграцията между GSA и EMC VNX автоматизира процеса на изпращане на съобщения, всеки път когато някой файл бъде променен, от системата за съхранение на данни VNX към GSA. Улеснено е филтрирането на събития от VNX, като се използва информацията, която е индексирана и готова за търсене.

Коментар