Софика Груп стана дистрибутор на Interactive Intelligence

Световният доставчик на интегрирани IP решения за бизнес комуникации Interactive Intelligence навлиза на българския пазар, стана ясно днес на пресконференция в София. Партньор и ексклузивен дистрибутор на решенията на Interactive Intelligence у нас ще бъде аутсорсинг компанията Софика Груп.


Димитър Филипов, директор стратегии и нови продукти в Софика Груп
 

Interactive Intelligence е международна софтуерна компания, която предлага интегрирани комуникационни решения за автоматизация на контактни центрове, корпоративна IP телефония и автоматизиране на бизнес процеси. Компанията предлага своите решения и по модела SaaS (софтуер като услуга).

В България Interactive Intelligence ще доставя своя флагмански продукт Customer Interaction Center (CIC). Това е интегрирана платформа за контактен център и бизнес телефония, която елиминира разходите, свързани със закупуване, поддържане и интегриране на хардуерно-базирани системи.

Софтуерът стъпва на отворения SIP протокол, който дава избор за въвеждане на различни хардуерни платформи, според предпочитанията на клиента. Interactive Intelligence ще таргетира големи и средни организации с високи изисквания за ниво на качество на услугата и компании от финансовия, аутсорсинг и публичен сектори.

“Back-end решения като тези на Interactive Intelligence много често определят лидерството или загубата на бизнес в дадена индустрия чрез дефиниране на качеството на услугата. Решенията и услугите, които ще предлагаме съвместно с Interactive Intelligence, ще помогнат на българските компании да бъдат по-конкурентни и като цяло ще помогнат да запазим лидерската позиция на страната ни в аутсорсинг индустрията”, коментира Димитър Филипов, директор стратегии и нови продукти в Софика.

Дейността на Interactive Intelligence в България ще бъде координирана от Марсин Григиелски, регионален директор на за Централна и Източна Европа.

Коментар