Предстои световен IPv6 ден

Световен IPv6 ще се проведе на 8 юни с подкрепата на общността ISOC. Идеята на форума е да оцени готовността в световен мащаб за преминаване към IPv6 – обновената версия на протокола, върху който е базиран интернет, съобщиха от мрежовата компания D-Link, която е един от участниците в World IPv6 Day.

По време на събитието големи интернет компании и доставчици на услуги ще активират IPv6 поддръжка на своите сайтове за период от 24 часа, за да проверят в реално време възможността на мрежите да се справят с IPv6 трафик.

World IPv6 Day цели да привлече вниманието на обществеността и бизнеса към неизбежното преминаване от IPv4 към IPv6. Изчерпването на IPv6 адресите беше една от причините за насочване на вниманието към нуждата от внедряване на IPv6 в глобален мащаб.

Все повече производители работят заедно за ускоряване на този процес и предоставяне на адекватна поддръжка за новия протокол. От своя страна, бизнесът се стреми да направи мрежите си напълно съвместими с IPv6 и да осигури безпроблемна комуникация между отделните решения в общата инфраструктура.

D-Link поддържа новия протокол от 2006 година и активно промотира IPv6. Компанията е сред първите производители, интегрирали IPv6 възможности в гамата от мрежови решения за дома, както и в управляемите комутатори от корпоративен клас, подчертава Кевин Уен, президент D-Link Европа.

„Нашите клиенти – домашните потребители и бизнесът – могат да бъдат напълно спокойни относно защитата на тяхната инвестиция и пълната готовност за IPv6 – без значение кога точно техните интернет доставчици ще преминат изцяло към новия стандарт”, допълва Уен.

Коментар