AMD въвежда отново FX бранда

AMD съобщи, че въвежда отново марката FX за PC процесори и платформи. Брандираните по този начин продукти ще бъдат насочени към РС ентусиастите и феновете на HD развлеченията, стана ясно на изложението Е3.

Компанията обяви също нови членове на своята програма „Gaming Evolved”, движейки напред PC гейминга с „нативна” HD3D поддръжка в „Deus Ex: Human Revolution” на Eidos Montreal, както и нови сътрудничества с компаниите Bioware, Creative Assembly и Codemasters.

Марката  FX е свързана с най-бързите процесори и най-мощни платформи на AMD, проектирани  за върхова РС производителност, игри и HD развлечения. Освен това тези решения осигуряват богата визия на тежките графични приложения и конфигурации с AMD Eyefinity.

Първата платформа с FX титла е „Scorpius”. В нея ще видим дънни платки с AMD чипсет от 9-серия и графични карти AMD Radeon HD 6000, плюс очаквания процесор „Zambezi” с отключен множител и нативни осем ядра.

Програмата Gaming Evolved съчетава разширената поддръжка на AMD за Microsoft DirectX 11 игри с многомониторните конфигурации с AMD Eyefinity, AMD Dual Graphics (за повече графични процесори в един компютър), и нативна AMD HD3D поддръжка за базирани на стандартите стерео 3D възможности на дисплея.

Технологията HD3D на AMD поддържа над 400 заглавия от партньори на компанията, а отвореният подход на AMD за 3D екосистема насърчава най-широк избор от 3D решения, достъпни на най-приемлива цена.

Освен Eidos, сред новите партньори на компанията са някои основни разработчици на особено популярни заглавия като „Dragon Age II” на Bioware, „SHOGUN 2: Total War” на Creative Assembly и „DiRT 3" на Codemasters, които включват нативна поддръжка на технологиите DirectX 11, AMD Eyefinity и AMD Dual Graphics.

Коментар