HP обнови линията си работни станции

HP добави нови модели към сериите си настолни и мобилни работни станции Z. Настолните HP Z210 ще се предлагат в два размера – convertible mini-tower (CMT) и компактни small form factor (SFF), което ги прави подходящи за бизнеси с малки работни площи. Станциите са предназначени за работа с приложения за графичен дизайн, дигитални медии, медицина и „тежки“ офис програми.

Моделите предлагат набор от професионални графични решения, вкл. 2D опции от AMD и Nvidia. Те позволяват свързване на две карти и възможност за поддръжка на до четири 2D дисплея. 3D опциите включват графичните карти на Intel от ново поколение, както и предложенията на Nvidia и AMD от нисък и висок клас.

Размерът на HP Z210 SFF е с 65% по-малък от HP Z210 CMT. И двата размера дават възможност за избор между високопроизводителния Intel Xeon E3 и процесорите от второ поколение Intel Core i3/i5/i7. Станците ще се продават на цени от 1 199 лв. и се очаква да бъдат налични през юни.

Новите мобилни работни станции HP Elitebook‭ ‬8760w‭ ‬и‭ ‬8560w са насочени към потребители, които се занимават с дизайн и проектиране и създаване на съдържание. HP EliteBook 8760w разполага с екран с висока резолюция и диагонал от 43,9 см (17,3 инча), избор от видеокарти AMD FirePro или Nvidia Quadro и до 4 GB видео памет.

EliteBook 8760w също може да работи в конфигурация с три хард диска и RAID 5 поддръжка – нещо, което се предлага за първи път на мобилните работни станции на НР.

HP EliteBook 8560w има екран с висока резолюция и диагонал от 39,6 см (15,6 инча), поддържа AMD FirePro графични решения с до 1 GB памет или NVIDIA Quadro с памет до 2GB.

Опционалният HP DreamColor дисплей с повече от 1 милиард активни цвята на EliteBook 8560w и 8760w също позволява работа с дигитални медии и предпечатни приложения, където точните цветове са от изключително значение за крайния резултат.

HP EliteBook 8760w и 8560w разполагат с прецизни алуминиеви панти и заключване на дисплея, изработено от титан, като това значително подобрява издръжливостта на елементите. Моделите са с металносив цвят и дизайн, който е вдъхновен от HP DuraCase. Те са проектирани да издържат на изпускане, вибрации, прах, високо морско равнище и висока температура, които съпътстват употребата на преносими компютри.

HP EliteBook 8760w и 8560w разчитат на втора генерация дву- и четириядрени Intel Core i7 и i5 процесори с vPro съвместимост и поддръжка на до 32 GB RAM. Цените започват от 2 599 лв.

Коментар