Стив Джобс ще строи футуристичен офис в Купертино

Стив Джобс планира да построи кампус с формата на космически кораб. Мащабният проект ще подслони около 12 хиляди служители на Apple, съобщи slashgear.com.

Новият офис ще бъде разположен в Купертино, където и в момента се намира централата на Apple. „Това ще бъде фантастично съоръжение. Ще прилича на приземяващ се космически кораб”, казва Стив Джобс.

Четириетажната сграда ще използва само извити стъкла, а в центъра ще бъде разположен обширен парк с 6 хиляди дръвчета. Под кампуса ще има подземен паркинг, а необходимата електроенергия ще се доставя от система с природен газ.

Предвидени са също зала за презентации и кафе с капацитет 3000 посетители.

В настоящия централен офис на Apple работят едва 2,8 хиляди служители. Останалите 9 хиляди са разпръснати по различни наети офиси в Купертино.

Стив Джобс купи земята за новия кампус през миналата година от HP. Ако бъде одобрен от градските власти, проектът ще приключи през 2015 година.

Коментари по темата: „Стив Джобс ще строи футуристичен офис в Купертино”

добавете коментар...

 1. Jardel

  Milsia che ideyta e prekrasna, vsichki zaedno da mislyt i rabotyt na edno miasto za edna CEL—-SUPER , no vsichko stava s idei i pari mnogo pari a Apple e neveroytna

 2. Вальо

  12 хиляди души?? За един кирлив apple. Човешката простотия край няма….
  Много ми е интересно какво ще правят толкова хора?

 3. :)

  журналянцата бяха му дали 2 седмици живот на Стив…а човека продължава да си действа, да е жив и здрав! 🙂

 4. *

  Яко… ама по-важното е какво ще се случва вътре. 🙂 Подозирам, че за жалост няма да е по-различно от досегашните бъкии на Apple.

Коментар