HP придобива аутсорсинг доставчика Printelligent

HP обяви, че е сключила окончателно споразумение за пълно придобиване на компанията Printelligent, специализирана в предлагане на услуги за аутсорсинг на печата. Преди придобиването НР си е сътрудничила с Printelligent по различни проекти. Финансовите условия по сделката не са оповестени.


Услугите за печат на Printelligent ще допълнят портфолиото на HP
 

Инфраструктурата, софтуерът и квалифицираният персонал на Printelligent в комбинация с партньорската мрежа и широкото портфолио от услуги и решения на HP ще укрепят лидерската позиция на компанията на пазара за аутсорсинг на печатни услуги (MPS), гласи официалното съобщение.

Това поглъщане, заедно с наличните възможности на HP, ще помогне на партньорите на компанията да разширят услугите за клиентите, като същевременно с това ще им осигури нови източници на приходи.

След приключване на процеса по придобиване авоарите на Printelligent ще бъдат интегрирани в звеното “Лазерни продукти и решения за предприятия”, част от подразделението “Решения за печат” (IPG) на НР. Сключването на сделката е на финален етап и се очаква тя да бъде завършена в края на третото тримесечие от фискалната година на компанията.

Според IDC, най-голяма възможност за развитие на пазара на MPS в световен мащаб е сегментът на средните предприятия, с очакван общ годишен ръст за следващите пет години между 14 и 23%.

Коментар