Всяка пета двойка се запознава в интернет

Всяка пета двойка в света се създава първо във виртуалното пространство, твърди известен експерт по социални мрежи. От друга страна, Facebook е посочен като причина за всеки пети развод, според изследването Socialnomics на Ерик Куалман.

Семейният разрив настъпва в резултат на информация за изневяра, която съпрузите откриват за своите половинки в социални мрежи.

Един от най-изненадващите изводи в проучването е, че социалните мрежи са изпреварили порнографията като най-популярен начин за убиване на времето в интернет.

Средно, един потребител влиза два пъти на ден в социални мрежи, а на сайтове за професионално общуване – около 9 пъти в месеца. Всеки потребител има средно 159 приятели в социалните мрежи.

Най-често потребителите обменят помежду си лични съобщения. Популярни са също занимания като гледане на снимки, четене на статуси на приятели, коментиране на чужди статуси и качване на собствени фотографии.

Лидер по разнообразие на медийни услуги е Австралия, следвана от САЩ и Великобритания. Освен Facebook и MySpace, особено популярна за младежите до 18 години е блог платформата Blogspot, а 69% от родителите общуват с децата си в социални мрежи.

24 от 25-те най-големи вестници в света бележат спад в тиражите, в резултат на това, че новините пристигат до потребителите по други канали, в частност – чрез социални медии.

Коментари по темата: „Всяка пета двойка се запознава в интернет”

добавете коментар...

  1. mhm

    Това са пълни глупости, от може би 15 години и повече ползвам активно интернет и до сега не съм намирал гадже от там, винаги е било офлайн, пък и не знам мои приятели да са се събрали в интернет, по скоро тия връзки са за една вечер 😉

Коментар