Нетинфо обяви мащабна благотворителност

Дигиталната медийна група Нетинфо дарява един милион импресии на месец на DMS – Единен дарителски номер в България. Компанията ще публикува безвъзмездно банери на страниците на информационния сайт Vesti.bg и така ще подкрепи платформата DMS, която позволява дарения за различни каузи със SMS на единен номер 17 777 за трите мобилни оператора.

С приоритет ще са кампании за набиране на средства за деца със здравословни проблеми. DMS e механизъм, който дава възможност много кампании едновременно да набират средства при равни условия и еднаква цена за дарителски SMS и при пълна прозрачност на набраните средства. Мотото на проекта е ”Доброто лесно се избира”, а актуални проучвания показват, че все повече българи даряват именно чрез SMS-и.

„Това допълнително ни провокира да подкрепим DMS”, сподели Красимир Янев, изпълнителен директор на Нетинфо, и допълни, че медийната група много внимателно подбира партньорите си и каузите, които подкрепя, и го прави не само емоционално, а с достатъчно рационални аргументи.

Досега Нетинфо е насочвала вниманието си предимно към екологични и образователни инициативи. Компанията ще разшири подкрепата си и към нуждаещите се деца и техните родители, каза още Янев.

В България DMS се администрира от Български дарителски форум и фондация “Помощ за благотворителността в България”. Кампаниите за събиране на средства през DMS системата стартират на страниците на Vesti.bg от 1-ви юли.

Коментар