Samsung ST93 снима качествено от всеки ъгъл

Samsung Electronics пуска на пазара компактен и функционален фотоапарат ST93 с двойна система за стабилизация на изображението, резолюция от 16 мегапиксела, 26-мм широкоъгълен обектив и 5X оптично приближаване. Моделът разполага и с функция Smart Filter, чрез която потребителите могат да покажат своята креативност при заснемане на изображенията.


Samsung ST93 разчита на технологии от последно поколение за качестветно заснемане на кадри от всеки ъгъл

ST93 включва Dual IS система от последно поколение, която комбинира оптическа стабилизация и традиционната технология за дигитално стабилизиране на изображенията. Всички тези характеристики осигуряват чисти и ясни образи при всякакви условия и предпазват от размазване, посочват от Samsung.

Корпусът на фотоапарата има дебелина от едва 17,5 мм, което прави ST93 компактен и удобен за носене. Настройките на Smart Filter гарантират ясно улавяне както на статични кадри, така и при заснемане на видео.

Сред функциите от последно поколение са миниатюризираното улавяне, винетният ефект за композиционен контраст, както и иновативни ефекти като Soft Focus за атмосферни фотографски кадри. Функцията Half-Tone Dot създава забавното усещане за комиксови изображения, а т.нар. „палитра ефект” добавя допълнително цветове към снимката.

В допълнение, иновативната технология Panorama Shot осигурява заснемане на забележителни кадри от всеки ъгъл. След като заснемете кадъра, иновативната панорамна технология автоматично намира границите на двете изображения и ги свързва в една впечатляваща снимка.

Функцията Magic Frame позволява на потребителите да създават постерни изображения, като по този начин комуникират настроението и характера си. Налични са множество Magic Frame шаблони, вкл. Wall Art, Retro Film, Ripple, Full Moon, Retro Record и Classic TV, с помощта на които се получават уникални фотографски кадри.

ST93 предлага и възможности за запис и споделяне на видео с висока резолюция. Моделът позволява заснемане с 30 кадъра в секунда при резолюция 720p HD. 5X оптичното  приближаване може да бъде използвано и тук, за да бъдат видеоклиповете ясни и детайлни, дори и при приближен кадър.

За допълнително удобство, фотоапаратът предлага функцията Record Pause, чрез която потребителят може да спре заснемането и после да го продължи от същото място, като по този начин видеото остава в един файл. Качеството на звука също е подсилено, благодарение на технологията Sound Alive, която премахва шума и позволява високо аудио качество при всякакви условия.

Коментар