Qosmio F750 3D предлага триизмерен образ без очила

Toshiba Европа обяви първия си лаптоп с 3D технология без очила. Qosmio F750 3D може да възпроизвежда 2D и 3D съдържание едновременно на един екран, съобщиха от компанията.  Това е съвършено ново 3D преживяване, тъй като можете, например, да гледате 3D съдържание в един прозорец и едновременно с това да сърфирате в интернет в друг прозорец.


Toshiba Qosmio F750 3D възпроизвежда едновременно съдържание в 2D и 3D, като не е необходимо потребителят да слага специални очила

Toshiba използва активен обектив, за да раздели двата успоредни образа и да ги насочи към лявото и дясното око. За да позволи на зрителя да сменя позицията си пред екрана на лаптопа, Qosmio F750 3D има вградена HD уеб камера с технология за проследяване на лицето, която постоянно отчита позицията на лицето на гледащия. Това осигурява голямо 3D зрително поле без мъртва зона.

Qosmio F750 лесно може да бъде с всеки 3D телевизор с HDMI кабел за по-добро 3D преживяване със семейство и приятели.

Активният обектив на уеб камерата позволява на дисплея да показва 2D и 3D съдържание едновременно – преживяване, което може да се постигне само чрез 3D технология без очила. С вградените стерео говорители Harman Kardon и Dolby Advanced Audio потребителите получават преживяване като на кино – в 2D и 3D режим.

Технологията 3D без очила дава нови възможности в допълнение към гледането на филми и играта на компютърни игри. Представете си иновативни онлайн туристически услуги в ново измерение, като например реалистични триизмерни образи на хотелски стаи, музеи или забележителности.


Qosmio F750 разчита на процесор Intel Core i7 Quad-Core и 15,6-инчов екран с резолюция 1920х1080

Лаптопът може да е от полза на хора с различни професии в тяхната ежедневна работа – например архитектите, интериорните и продуктовите дизайнери могат да вдъхнат живот на идеите си, а учените биха използвали технологията за създаване на 3D модели.

Благодарение на конвертирането от 2D до 3D формат, което добавя трето измерение на 2D образите в реално време, хирурзите могат да ползват тази технология, за да подобрят анализа на пробите и да намалят още повече последствията от инвазивната хирургия.

Qosmio F750 разчита на процесор Intel Core i7 Quad-Core, до 8 GB памет DDR3, твърд диск до 750 GB или SSD устройство до 500 GB. Лаптопът предоставя 15,6-инчов екран TruBrite Full HD 3D с LED подсветка и резолюция 1920 x 1080 пиксела.

Qosmio F750 3D и версията без 3D – Qosmio F750 ще бъдат налични в Европа в два цвята през третото тримесечие на 2011 г. Цените на 3D модела започват от около 2100 долара, според източници в интернет.

Коментар