Boxee Box подобрява ТВ изживяването

Хитовото устройство Boxee Box, предназначено за интернет развлечения през телевизора, вече поддържа 11 европейски езика. Новата версия на фърмуеъра осигурява подобрения в браузъра и OSD, както и филтриране на локално съдържание, съобщи мрежовата компания D-Link – доставчик на продукта.

Мащабното софтуерно обновление включва екранна поддръжка и възможност за въвеждане на символи през клавиатурата на немски, френски, италиански, испански, шведски, датски, холандски, чешки, португалски, норвежки, финландски и полски в добавка към вече наличните арабски, иврит, турски и руски език.

Новият фърмуеър подобрява като цяло ползваемостта на устройството, дава възможност на потребителите да персонифицират цифровото съдържание и организират по свой вкус медийните библиотеки, осигурявайки един от най-бързите TV-базирани браузъри в наши дни.

Подобренията на браузъра са свързани със скоростта на сърфиране и зареждане на страници, усъвършенствана поддръжка за HTML 5, по-добра навигация между отделните уеб страници, нова секция „отметки”, бързо отбелязване на любими сайтове, както и нов сегмент „история”, в който може да се прави справка за последно посетените адреси.

Промените в OSD включват нов слайдър, с който потребителят може по-прецизно да превърта напред или назад дадена цифрова медия, да търси в музикални файлове и като цяло да вижда повече детайли за съдържанието, което ползва в момента.

Контролът на звука е премахнат от интерфейса на Boxee Box – потребителят може да променя нивата му директно от своя телевизор или A/V ресийвър, както при работа с популярните Blu-Ray плеъри и игрови конзоли.

D-Link и Boxee въвеждат също нови функции, свързани със споделяне и категоризиране на съдържанието. Специално меню за споделяне позволява на потребителя да избере директно накъде желае да насочи съобщението си – Facebook, Twitter или Tumblr. Налична е и нова библиотека за трейлъри, която дава възможност за бърз преглед на съдържанието на актуалните филми.

Осигурена е поддръжка за NFO файлове, което означава, че потребителите могат лесно да добавят обложки или допълнителна информация, както и да категоризират филмите и програмите, които гледат. Лесно се настройва и начинът, по който се показват и дефинират по ключови думи телевизионните програми.

Boxee е нов подход към телевизионното изживяване, съобразен с личните предпочитания. Устройството се свързва към телевизор и позволява на потребителя да гледа всяко TV шоу през интернет, филми от Netflix, VUDU, MUBI и OpenFilm, да ползва безбройни приложения, услуги и сайтове от мрежата, които не са налични в програмата на традиционния телевизионен канал.

Boxee автоматично доставя препоръките на приятели от Facebook и Twitter директно върху екрана на домашния телевизор и позволява споделяне на съдържание с едно натискане на мишката. Повече от един милион души ползват възможностите на устройството.

Коментар