Критикуват сигурността на Android и iOS

Symantec критикува сигурността на мобилните операционни системи Android и iOS. Вградените възможности на двете популярни платформи не винаги са достатъчни за защита на конфиденциалните информационни активи на компаниите, твърди анализ на доставчика на решения за сигурност.

Корпоративните данни често се намират на мобилни устройства – както лични, така и служебни. Проблемът със сигурността на тези данни се усложнява, тъй като мобилните решения стават все по-зависими от интернет и се синхронизират с цяла екосистема от външни облачни услуги, които са извън контрола на компаниите. Това създава висок потенциален риск от изтичане на корпоративни данни.

Днешните портативни устройства представляват смесена картина от гледна точка на сигурността, коментира Кери Нахенберг, главен архитект в Symantec. Макар и по-безопасни от традиционните РС, мобилните платформи все още са уязвими към много традиционни атаки.

Освен това служителите все по-често използват неконтролируеми лични устройства за достъп до конфиденциални корпоративни ресурси и ги включват към външни услуги, създавайки риск за изтичане на важна информация към злонамерени лица.

Коментар