Asus Eee Pad Slider – таблет-слайдер с клавиатура

Таблет компютрите предизвикаха истински фурор на пазара. Този нов клас устройства предлагат удобство за сърфиране в интернет, гледане на филми и други развлечения. За мнозина потребители обаче липсата на вградена физическа клавиатура ги прави неудобни, особено за работа с документи.

Тайванският производител Asus, пионер в нетбук сегмента, атакува пазара за таблети с устройство, което може да играе и ролята на нетбук, благодарение на удобната физическа клавиатура.

Eee Pad Slider SL101 излиза на пазара под формата на слайдер, който в нормалното си състояние изглежда като класически таблет компютър, а при слайдване се превръща в ноутбук.

Моделът стъпва на хардуерна платформа Nvidia Tegra 2 с двуядрен процесор, работещ на тактова честота 1 GHz. Сензорният екран с диагонал 10,1 инча има резолюция 1280×800 пиксела и е защитен със стъкло Gorilla Glass.

Налични са 1 GB оперативна памет, 16 или 32 GB флаш памет,  безжични модули Wi-Fi 802.11b/g/n и Bluetooth 2.1, DLNA, слот за карти microSD, портове Mini HDMI 1.3а и USB 2.0, както и две камери – основна с резолюция 5 мегапиксела и уеб камера 1,3 мегапиксела.

Моделът разполага също с вградени стереговорители и микрофон. Триклетъчната литиево-йонна батерия има капацитет 2260 мАч.

Eee Pad Slider SL101 тежи 886 грама и работи под управление на операционна система Android 3.1 Honeycomb.

Продажбите на таблета в Европа ще започнат в края на август на цена от 480 евро за 16-гигабайтовия модел, според notebookitalia.it. Версията с 32 GB ще струва 600 евро. Засега не е ясно дали в тази цена влиза модул за 3G комуникации.

по темата: „Asus Eee Pad Slider – таблет-слайдер с клавиатура”

добавете коментар...

  1. Вен

    Чудесно решение

  2. TechNews.bg

    Слаба ракия! Бъдещето е на гъвкавите двустранни многосекторни екрани по слайдер технология, както и мида в зависимост от предпочитанията или предназначението. Без модули за всестранна комуникация, всеки един модел независимо какъв е, и от кой производител е обречен. Относно клавиатурата на този етап е приемливо, но в много близко бъдеще тя трябва да се задейства от биополето на орторизираният потребител на даденото устройство. Така ще е в МПС, самолети, ракети, оръжия и т.н.

Коментар