Бета версия на Windows 8 ще дебютира на CES 2012

Microsoft ще пусне публична бета версия на операционната система Windows 8 на CES 2012 през януари в Лас Вегас. Стив Балмър, CEO на Microsoft, ще представи официално новата ОС при встъпителната си реч на изложението, съобщи slashgear.com.

Очаква се първата бета версия на Windows 8 да бъде показана пред разработчици още през есента на тази година, по време на конференцията BUILD. Предполага се също, че Стив Балмър ще демонстрира и таблети под управление на Windows 8, проектирани на хардуерни платформи ARM и Intel.

Традиционно, Microsoft използва CES 2012, за да направи значими обявления на продукти. Така например, компанията представи операционната система Windows 7 на CES 2009.

Windows 8 е очаквана с нетърпение от индустрията и потребителите. Един от най-силните козове на новата ОС ще бъде възможността за работа както с Intel, така и с ARM хардуерни платформи, което ще позволи на системата да работи на широк спектър от устройства, вкл. таблети.

Предполага се също, че Windows 8 ще може да се използва и като платформа за смартфони. Всички приложения за Windows Phone 7, създадени с технологии XNA и Silverlight, ще са съвместими с Windows 8, което означава, че Microsoft лесно ще приспособи новата ОС към смартфоните.

Коментар