Ново поколение WP7 смартфони до края на 2011

Второ поколение смартфони с операционна система Windows Phone 7 ще излязат на пазара към края на годината, обяви СEO-то на Microsoft Стив Балмър при откриване на международния конкурс за студенти-програмисти Imagine Cup.

Балмър припомни на аудиторията мощната поддръжка, която компанията получи от Nokia. В началото на годината финландският производител се обвърза дългосрочно с Microsoft, като избра WP7 за основна платформа за своите смартфони.


Стив Балмър обеща пред студентите-програмисти атрактивни смартфони с Windows Phone 7 към края на годината (снимка: Microsoft)

WP7 смартфоните от следващо поколение ще предложат нови и усъвършенствани възможности спрямо сегашните устройства под управление на мобилната ОС на Microsoft. Очаква се към края на годината нови устройства с WP7 да пуснат Nokia, Samsung и HTC.

Същевременно, Nokia продължава да губи пазарен дял при смартфоните, като анализаторите очакват през второто тримесечие компанията да остъпи лидерската си позиция на Samsung. Някои дори прогнозират ценова война, стартът на която ще бъде даден от Nokia.

Коментар