„Анонимните” плашат с исторически удар

Хакерската група "Anonymous" заплаши да атакува компютърните системи на лондонската полиция и на съдебната система във Великобритания.

"Анонимните", които се прочуха със серия акции срещу правителствени и корпоративни сайтове, определят утрешния ден (вторник) като "най-големият” в историята си.

Британският "Гардиън" съобщава, че висши фигури от хакерската група зловещо прогнозират, че вторник ще бъде "най-големият ден в историята на Anonymous".

Полицията ще бъде ударена, заради разкритията, че нейни служители са взели незаконно пари от репортери на News of the World, както и в израз на гняв срещу телефонния хакерски скандал, който разтърси Острова в последните дни.

"Утре ще бъдат две от най-големите прояви на Anonymous за последните четири години. Сложете коланите. Това е буквално експлозия", предупреждава пост в Twitter, за който се предполага, че принадлежи на Sabu, водещ член на групата.

"На вниманието на разузнавачите: Вашите изпълнители не успяха. Утре е началото”, гласи следващо съобщение.

„Анонимните” са твърди поддръжници на лидера на Wikileaks – Джулиан Асандж, който е застрашен от екстрадиране от Великобритания. Насроченото за утре изслушване в съда също е във фокуса на хакерската група. 

Коментар