Смартфоните ще изместят гейм конзолите

 

Джон Кармак прогнозира, че смартфони и таблети ще изместят гейм конзолите
 
Смартфоните и таблетите скоро ще станат по-мощни от домашните геймърски конзоли, твърди известният експерт Джон Кармак, технически директор на компанията id Software.

Макар и iPad 2 все още да е два пъти по-слаб от Xbox 360, „умните” мобилни устройства несъмнено ще надминат по производителност съвременните гейм конзоли в близките две години. Това поставя въпроса дали хората ще започнат да играят най-новите игри на таблет компютри, вместо на конзола, свързана към големия екран на телевизора.

Според Кармак, игрите от висок клас, написани за маниаци и ентусиасти, няма да отстъпят на мобилни развлечения от рода на Angry Birds. Ще се наблюдава паралелен ръст и в двата сегмента.

Кармак прогнозира, че в бъдеще, за да играят по-сериозни конзолни игри, потребителите просто ще включват своите мобилни устройства към телевизора.

Като цяло, мобилните игри ще останат относително евтини и нискотехнологични. Ще има, разбира се, и изключения от рода на Infinity Blade, допълва Кармак, цитиран от techreport.com.

Коментар