Samsung пусна ново поколение LED монитори

3D HDTV мониторите Samsung TA950 и TA750 с иновационен панел UlraClear Panel вече са достъпни на българския пазар. Моделите предлагат LED дисплей от ново поколение, възпроизвеждане на 3D съдържание и 2D към 3D конверсия, телевизия на монитора и достъп до приложенията и услугите на Samsung Smart Hub, съобщиха от компанията.

23 и 27-инчовите представители на сериите SyncMaster TA950 и TA750  обединяват върховите постижения на Samsung при HDTV мониторите за 2011 година. LED панелът бележи нов етап в развитието на мониторните технологии, като възпроизвежда „единствена по рода си чиста и детайлна картина”, подчертаха от Samsung.

Моделите от двете топ серии предлагат още FullHD 3D изображение, възможности за свързане с всички източници на 3D съдържание, 2D към 3D конверсия и ергономично регулиране на дълбочината на 3D картината.
Визуалното преживяване се допълва от SRS Theater Sound на монитора и поддръжка на Dolby Digital и DTS стандарти при извеждане на звука към външни тела.

Вграденият TV тунер позволява приемане на кабелна и ефирна телевизия на монитора, а директната връзка с портала Samsung Smart Hub дава достъп до интернет телевизия, игри, Facebook, Twitter, YouTube и множество приложения за споделяне на съдържание с други цифрови устройства.

„Обърнете внимание на панела на TA950 и TA750. Той е наистина уникален, несравним с нищо, което сте виждали досега. В него са използвани високи технологии, които изискват нова дефиниция на параметъра качество на картината”, коментира Шакир Ахмедов, мениджър ИТ продукти в Samsung Electronics Румъния – София офис.

В основата на 3D мониторите на Samsung стои системата 3D Hyper Real Engine. Тя обединява технологии за контрол на цветовете, яркостта, контраста, движението и дълбочината на 3D ефекта за постигане на максимално реалистична и същевременно щадяща очите 3D картина. TA950 и TA750 предлагат още 2D към 3D конверсия, а дълбочината на 3D изображението може да се настройва ръчно от потребителя.

Очилата на TA950 и TA750 са с активен затвор, което позволява истинска FullHD картина в 3D. Те работят по нова технология на Samsung, с която се постига много по-ярка 3D картина, в сравнение с модели със същата яркост в 2D. Използването на радиочестотна вместо инфрачервена връзка елиминира интерференцията с други сигнали от домакински уреди.

Благодарение на технологията Ultra Clear Panel и динамичен контраст от 5 000 000 : 1 (Mega DCR) всеки детайл от картината оживява, дори в най-тъмните и най-светлите сцени. Дисплеят елиминира отразяването на външната светлина и картината е безупречна независимо от времето на денонощието и мястото, където е поставен мониторът, посочват от Samsung.

Функцията Magic Angle позволява настройване в 20 стъпки на вертикалния ъгъл на видимост за наблюдаване на перфектен образ, независимо дали потребителят е облегнат назад на стола или легнал на дивана.  

Геймърите и любителите на динамичните спортове и екшън филми ще оценят приноса на технологията Real 120Hz. Опресняването на изображението на 120 Hz, както в 2D, така и в 3D, води до изключителен реализъм на геймплея, филма или спортния репортаж, гледан на HDTV монитора.

TA950 и SA950 поддържат още 100% покритие на sRGB пространството с функцията Photo Accuracy 100%, което означава, че снимките и видеоклиповете се възпроизвеждат точно по начина, по който са заснети от цифровия фотоапарат или видеокамера.

3D HDTV мониторите на Samsung са създадени като център за визуализиране и споделяне на мултимедийно съдържание и услуги. През Display Port, DVI и двата HDMI входа те могат да се свързват с компютри, гейм конзоли, Blu-ray плейъри, цифрови фотоапарати и видеокамери, а функцията ConnectShare Movie позволява директно, без включване на компютър, възпроизвеждане на фото, видео и музикални записи от USB флаш устройство.

Чрез функцията AllShare, вградена в мултимедийните устройства на компанията от 2011 г., TA950 и TA750 могат са се свържат с всички DLNA съвместими устройства в една мрежа и да се превърнат в център за споделяне на съдържание в нея.

Моделите от сериите TA950 и TA750 идват с вграден HDTV тунер и възможност за връзка с кабелна и ефирна телевизия. Истинската иновация обаче е функцията Samsung Smart Hub,  която дава достъп до телевизия от ново поколение. Тя предлага оптимизирано интернет предаване на световните телевизионни канали, директен достъп до видеоигри, Facebook, Twitter, YouTube и множество приложения за свързване и взаимодействие между различните мобилни и домашни цифрови устройства.

Сериите TA950 и TA750 включват 23 и 27-инчови модели, които от месец юли могат да се намерят в магазините на Технополис, Техномаркет, Мултирама и при дилърите на Samsung.

Коментар