ФБР арестува хакери от Anonymous

ФБР арестува тази нощ 14 души, заподозрени в съпричастност към хакерските атаки срещу платежната система PayPal. Твърди се, че задържаните са членове на нашумялата група Anonymous.


Групата Anonymous наложи собствен стил с маски в протеста си срещу действията на корпорации и правителства
 

Арестувани са още двама хакери с обвинение по други кибер атаки, съобщиха едновременно от федералното бюро и министерството на правосъдието на САЩ.

Акцията е проведена в щатите Алабама, Аризона, Калифорния, Колорадо, Флорида, Масачузетс, Невада, Ню Мексико, Охайо и Окръг Колумбия. Всички арестувани са заподозрени като участници в кибер атаките на групата Anonymous, която освен PayPal взломи и редица други институционални и корпоративни сайтове.

Американските власти водят мащабно антихакерско разследване съвместно със специализираните органи в други страни. Британската полиция също арестува един заподозрян от „анонимните", а други четирима бяха задържани в Холандия.

Anonymous нашумя с успешните атаки срещу сайтовете на компаниите PayPal, Amazon, Bank of America, Visa, Mastercard и Apple, както и на Пентагона и други правителствени организации. Наскоро групата атакува сървъра на Booz Allen Hamilton, като взе оттам 90 хиляди имейл адреса на американски военни.

В края на юни Anonymous се обедини с хакерската група Lulz Security, която нанесе тежки кибер удари на Sony, ЦРУ, британската полиция и други организации.

На арестуваните са предявени обвинения по множество пунктове, вкл. заговор и умишлено нанасяне на вреди на защитени компютърни системи. Подобни обвинения могат да донесат 10-годишни присъди на всеки от хакерите и глоби от по 250 хиляди долара.
 

по темата: „ФБР арестува хакери от Anonymous”

добавете коментар...

  1. К*Р za facebook

    dano da hacknat facebook 6te se radvam mnogo

  2. Anonymous

    We are Anonymous.
    We are Legion.
    We do not forgive.
    We do not forget.
    Expect us.

Коментар