EMC с рекордни резултати за второто тримесечие

Лидерът в решенията за ИТ инфраструктура EMC отчете рекордни финансови резултати за второто тримесечие на годината. Приходите на компанията възлизат на 4,85 милиарда долара, бележейки 20-процентен ръст.

Високото търсене на облачни услуги и решения за съхранение на данни доведе до рекордните финансови резултати на EMC през второто тримесечие

Чистата печалба на EMC се е увеличила с 28% до 546 милиона долара. Дъщерната компания VMware, номер едно в софтуера за виртуализация, постига 37% ръст на приходите.

Над половината (52%) от приходите на EMC, или 2,5 млрд. долара, идват от пазара в САЩ, където компанията отчита 17% ръст. Най-висок ръст (43%) EMC постига на пазара в Латинска Америка, следван от Азиатско-Тихоокеанския регион и Япония (34%). Ръстът в региона ЕМЕА (Европа, Близкия изток и Африка) възлиза на 20%.

Рекордните финансови резултати на EMC се дължат на високото търсене на облачни услуги и решения за съхранение на данни, коментира CEO-то на компанията Джо Тучи.

Ръководството на компанията очаква приходи в размер на 19,8 милиарда за цялата финансова година, което е с 200 милиона повече от публикуваната по-рано прогноза.

Коментар