Мнимо изследване обиди IE потребителите

Преди броени дни в интернет плъзна новината, че потребителите на Internet Explorer имат по-ниско IQ от останалите. Данните от „проучване”, разпространено от сайта Aptiquant, се приеха като  истинска сензация.

Оказа се обаче, че това е една шега и подобно проучване въобще не е провеждано. Спекулацията разкриха журналисти от BBC.

Въпросният сайт Aptiquant е създаден непосредствено преди публикуване на прес съобщението, като първоначално в него е имало контакти със снимки на служители от френската изследователска компания Central Test.

По-късно имената на служителите са били променени, а от Central Test отричат каквато и да е връзка с Aptiquant. Журналистите от BBC въобще не са могли да се свържат със сайта на  посочените телефонни номера.

Предполага се, че неизвестни шегаджии са създали фиктивен сайт, използван като източник на „сензацията”, че потребителите на IE са по-глупави от тези на останалите браузъри.

ВВC е потърсила мнението по въпроса на Дейвид Шпингелхалтер, професор от университета Кеймбридж, който е категоричен, че публикуваните от Aptiquant данни са неверни и обиждат потребителите на IE.

по темата: „Мнимо изследване обиди IE потребителите”

добавете коментар...

  1. .

    Я помислете какъв процент от IE потребителите съзнателно и информирано са избрали да ползват този браузър? По принцип повечето са почти компютърно неграмотни или стари хора, или такива, които си нямат под ръка някой разбирач компютърджия. Не знам дали са по-глупави, но определено IE се използва от хора, които и без това нямат особен контрол върху начина, по който ползват компютър (предимно поради незнание).

  2. Banjo

    Отличен пример за професорите. Годините на никого не прощават остарявайки човек постоянно деградира ум, здраве и физика. Възрастовите изменения се отразяват на паметта, способността за учене и е повече от очевидно, че ще се понижава IQ-то.
    Доказано е точно от учени например за студенти бакалаври имат високо IQ след това магистрите с по-ниско IQ и докторантите са още по-ниско IQ.

  3. Радо

    Няма такива неща! Който е направил това е пълен кретен. Я замислете се колко от професорите по университетите ползват IE, защото не разбират много от компютри?

  4. Banjo

    Не е шега и не са шегаджии фирмата направила проучването разработва тестове и интервюта за подбор на персонал.
    Данните и всичко останало е сериозно.

Коментар