Пионерът в нетбуците се насочва към таблети

Тайванската компания Asus, един от големите доставчици на компютри в глобален мащаб, планира да съкрати производството на нетбуци Eee PC и да се насочи към таблети. Както е известно, Asus е пионер в нетбук сегмента, като на практика сам създаде този пазар и увлече останалите производители.


Asus Eee Pad Transformer се радва на по-високи от очакваните продажби, твърдят от тайванския производител

Компанията увеличава производството на таблета-трансформер Eee Pad, продажбите на който надминават очакванията, съобщи digitimes.com. Доставките на струващия 499 долара Eee Pad Transformer постоянно нарастват, като се очаква да достигнат 700-800 хиляди броя през третото тримесечие.

Заедно с подготвяния 4-ядрен Eee Pad Transformer, 7-инчовия Eee Pad MeMO 3D и Padfone продажбите на таблети с марката Asus ще достигнат 2 милиона броя през 2011 година.

Нетбуците от рода на Eee PC очевидно вече не са водещ масов продукт на пазара, поради което Asus се насочва към таблетите, където вижда много по-голям потенциал. С намаляване на търсенето на Eee PC, компанията губи голям дял от приходите, но вече компенсира с добри продажби на таблети.

Коментар