САЩ съдят 200 хиляди торент потребители

Над 200 хиляди потребители на торенти в САЩ са получили съдебни искове от началото на миналата година досега. Всички те са обвинени в обмен на пиратско съдържание в интернет. Масовите искове са се увеличили рязко в последните месеци, съобщи TorrentFreak.com.

Притежателите на авторски права откриха наскоро нова схема за получаване на приходи. На нарушителите се дава възможност доброволно да платят компенсации за разпространението на пиратско съдържание, като в замяна правоносителите прекратяват съдебните искове.

Твърди се, че подобна схема може да донесе милиони долари приходи годишно на притежателите на авторски права. Всяка седмица се завеждат десетки нови искове срещу потребители на торенти, което доведе до претоварване на съдилищата на САЩ.

В повечето подобни искове правоносителите искат от съда да им бъдзат предоставени личните данни на хората, участващи в разпространението на пиратско съдържание. След като ги получат, ищците предлагат на обвиняемите да платят компенсация в размер от няколкостотин до няколко хиляди долара срещу това да бъде прекратено делото.

Почти всички обвиняеми са разпространявали пиратско съдържание чрез протокола BitTorrent и само една малка част са ползвали за тази цел мрежата eD2k. Много от исковете са били удовлетворени, а делата по тях закрити. Голям брой искове са подадени от създателите на филма The Hurt Locker.

Коментари по темата: „САЩ съдят 200 хиляди торент потребители”

добавете коментар...

  1. MS

    dano ………..

  2.    

    Да се задавят дано с тия милиони долари дано!

Коментар