Nokia представя “Create 4 millions”: международен конкурс за разработчици

Nokia вярва, че приложенията, игрите, съдържанието и социалните мрежи са не само за смартфон потребителите. През последните два месеца, компанията отбелязва 35% увеличение в свалянето на приложения за Series 40 телефони, мобилни телефони, които не са смартфони, и в момента допринасят за 25% от сваляните приложения.

За да насърчат глобално разработчиците да използват огромния растеж и търсене на приложения от притежателите на Series 40 телефони, Nokia стартира конкурс "Create 4 millions", за изработване на приложения с награда на обща стойност от 1 милион евро.
Разработчиците са поканени да представят своите Java и уеб приложения в 4 категории:
1.                  Новини,информация и навигационни услуги
2.                  Игри и забавления
3.                  Социални мрежи
4.                  Образование, здраве и подобряване на живота
Във всяка категория ще бъдат излъчени 10 награди за най-добрите приложения и разработчика на печелившо приложение във всяка категория ще спечели 50 хиляди евро, а също така и промоция на своето приложение, професионална консултация за потребителския опит и подкрепа в проектирането на уникален банер за приложението, създаден от водещи дизайнерски агенции.
В допълнение,Nokia ще предостави две награди по 25 хиляди евро за разработилите приложения, включващи най-добро ползване на карти или навигационни услуги и най-добро използване на тъч скрийн, както и 50 хиляди евро за най-добро уеб приложение.
Регистрацията за конкурса е достъпна за разработчиците от цял свят, които са качили приложение за Series 40 телефони в Ovi Store след 15-ти Юни 2011 година и за разработчиците, които ще качат едно преди 20-ти септември 2011 г.

Коментар