Топ мениджъри напускат Apple

В последно време Apple загуби няколко опитни топ мениджъри. През юни компанията напусна старши вицепрезидентът по продажби Рон Джонсън, който работеше в Купертино от 2000-та година и се считаше за един от създателите на магазинната мрежа Apple Store.

 КОЙ НАПУСКА APPLE  
август 2011Анди Милър, вицепрезидент по мобилна реклама
 
юни 2011Рон Джонсън, старши вицепрезидент по магазинни продажби
 
пролет 2011Джонатан Айв, старши вицепрезидент по индустриален дизайн  
август 2010Марк Пейпърмастер, старши вицепрезидент по разработка на хардуер  

В началото на август миналата година се оттегли Марк Пейпермастер, старши вицепрезидент по разработка на хардуер, отговорен за производството на всички основни устройства на компанията. Това стана след скандала с работата на антената на iPhone 4.

През пролетта на 2011 година се разклати поста на старши вицепрезидента по индустриален дизайн Джонатан Айв, който искаше да работи по-дълго време в Ангия, но това не устройваше Apple. Под негово ръководство бяха създадени всички продукти на Apple от последните десет години, вкл. алуминиевият MacBook, iPhone, iPad и iPod.

Наскоро се разбра, че от Apple си тръгва Анди Милър, вицепрезидент по мобилна реклама. Той оглавяваше работите по платформата iAd и се отчиташе пряко на Стив Джобс. Според анализатори, Милър не съумя да направи iAd популярна рекламна платформа, която да се конкурира с Google и Facebook.
 

Коментар