AMD подсилва линията APU с нов процесор

 

APU процесорите на AMD бележат рекорд по продажби в историята на компанията
 
AMD пуска на пазара настолния процесор A6-3500 като част от линията APU продукти (ускорени процесори с интегрирани в тях графични възможности). Новите чипове са насочени към потребители, които търсят комбинация от качествена HD графика, висока производителност и достъпни цени.

AMD A6-3500 за десктоп РС съчетава три x86 CPU ядра с над 300 Radeon GPU ядра за DirectX11-съвместима графика на ниво дискретна карта и специализирана HD видеообработка. В комбинация с графична карта AMD Radeon HD 6000, потребителите на AMD A6-3500 могат да постигнат до два пъти по-висока графична производителност от конкурентните предложения, твърди AMD.

В допълнение, AMD A6-3500 APU предлага:

AMD Turbo Core технология за оптимизирана производителност на CPU и GPU ядрата;

AMD Steady Video за отстраняване на трепкането при преглед на видео съдържание;

DDR3 1866 поддръжка, за висока пропускателна способност в работата със системната памет, което гарантира подобрено възпроизвеждане на видео;

HDMI 1.4a връзки за 3D изображения и домашно видео на 3D-съвместими телевизори и дисплеи;

AMD Vision Engine софтуер, с редовни актуализации за повишаване на системната производителност и добавяне на програмни подобрения.

AMD A6-3500 APU работи на честота 2,1GHz (2,4GHz с Turbo Boost) за CPU и 444MHz за графиката с 320 Radeon ядра, разполага с 3MB L2 кеш и има TDP от 65W. Ускореният процесор е проектиран за дънни платки с FM1 цокъл и струва $95 (цена на дребно в САЩ).

До момента AMD е доставила над 12 милиона от все по-популярните APU. Скоростта на възприемане на тези процесори ги поставя сред рекордьорите в историята на компанията. Настолният AMD A6-3500 APU е достъпен в момента чрез системните интегратори и ритейлърите. 

Коментар