Google глобен заради анонимни блогъри

Бразилски съд глоби Google заради това, че компанията отказа да разкрие имената на трима блогъри със сайтове в платформата Blogger.


Анонимни блогъри създадоха проблеми на Google с властите на бразилския град Варзеа Алегре
 

Интернет гигантът трябва да плати 141 хиляди долара, гласи съдебното решение. Със сумата е задължен бразилският офис на Google.

В допълнение, компанията е глобена с още $3,1 хиляди заради отказ да изпълни предишно съдебно решение, съобщи thenextweb.com.

В началото на май властите на град Варзеа Алегре поискаха от Google да изтрие сайтовете на трима анонимни блогъри, които обвиняваха управата в корупция и разхищение на средства. Властите настояха също компанията да разкрие имената на блогърите.

Google обаче отказа да изпълни това искане, дори и след решение на местния съд. Компанията се позова на правилата на своята услуга, които защитават свободата на словото.

по темата: „Google глобен заради анонимни блогъри”

добавете коментар...

  1. bre

    Не съм очаквал такава глупава постъпка от Дилма… Ако изобщо знае за това 🙂

  2. Илиев

    Знаете ли за потребители на програмата google adsense,които да са закрити поради неправомерна реклама?(потребителя на програмата НЕМОЖЕ да избира,какви да са темите,които ще се рекламират в блоговете и/ли сайтовете им).

  3. Иван

    Веднага спешно да се пратят умиротворителни американски военни части до Бразилския съд да го научат на демокрация и свобода, като почнат да пускат ракети и бомби с цел да прочистят диктаторския режим.

  4. GlobalAdmin

    Поздравления за Google – така трябва да бъде, но в плюса имат пропуски с анонимността.

  5. Anonymous

    Евала на Google!

Коментар