Xerox с международно признание за своята корпоративна социална отговорност

 В първата половина на 2011-та година Корпорация Xerox затвърди лидерската си позиция в областта на корпоративната социална отговорност, получавайки признание от авторитетни международни организации като FTSE и Ethisphere.

Корпоративна социална отговорност

За четвърта поредна година, Xerox отговаря на критериите FTSE4Good за корпоративна отговорност, социална ангажираност, човешки права и дейности за опазване на околната среда. Създаден през 2001-ва, индексът FTSE4Good представлява поредица от показатели за социално-отговорни инвеститори, които измерват тяхното представяне, като използват световно разпознати стандарти.
 
Международната организация Reputation Institute класира Xerox на 38-мо място в списъка си на най-уважаваните компании за 2011-та. Проучването предлага оценка на световни компании, които са най-харесвани, уважавани и се ползват с най-голямо доверие. Класацията се изготвя от повече от 48 000 потребители в 15 страни. Институтът „измерва” репутацията на повече от 1000 от най-големите в света компании, по критерии като работна среда, управление и лидерство.

Списание „Корпоративна отговорност” включи Xerox в своята годишна класация ”100-те най-добри корпоративни граждани”. Критериите за класацията включват промяна в климата, отношения със служителите, околна среда, финанси, управление, човешки права и филантропия.

Етика

Xerox отново беше определена като една от най-етичните компании в света от института Ethisphere, водещ международен мозъчен тръст, посветен на добрите практики в сферата на корпоративната социална отговорност. За четвърта поредна година Xerox присъства в класацията, която оценява компаниите по тяхната иновативност, принос към благосъстоянието на обществото и лидерство.
 
Устойчиво развитие

Xerox получава признание от Interbrand като един от петдесетте най-„зелени” глобални бранда в света.  Interbrand, водеща консултантска компания в областта на търговските марки, комбинира общественото възприятие за устойчиво развитие с наличието на обществено достъпна информация и данни.

Xerox спечели „Зелена награда в IT сектора за проект на годината”. Наградата оценява устойчивия проект на Xerox в сътрудничество с Британския отдел за работа и пенсии, който намалява значително потребяваната от отдела електроенергия.

Зачитане на различията

Списание „Diversity MBA” постави Xerox на осмо място в годишната си класация „50 лидери в различията: най-добрите работни места за мениджъри”. Тя се фокусира върху корпорации, които предлагат най-добрата работна среда и възможности за жени и цветнокожи.

Международната асоциация на жените на ръководни позиции посочи, че Xerox е една от най-добрите компании за реализация на жени на мениджърски позиции. В същата класация се отчитат заслугите на Xerox в осигуряването на благоприятна работна среда за хора с различно мислене.
 
В годишната си класация „40-те най-добри компании, които зачитат различията” Black Enterprise посочва Xerox като компания, която се представя по-добре от конкурентите си в четири ключови категории: зачитане на различията сред доставчици, висш мениджмънт, управителен съвет и служители.
 
Xerox постига 100-процентов рейтинг в изследването „Корпоративен индекс за равни права и най-добри работни места”, проведено от Фондация „Кампания за човешки права”. Класацията оценява бизнеси, които подкрепят равните права за хомосексуални, бисексуални и транссексуални служители. Xerox получава отлична оценка за четвърта поредна година.

Xerox Испания получи наградата „Равенство в предприемачеството” от Министерството на здравето и социалните въпроси. Посочва се, че компанията добре управлява процесите, свързани с различията и равните права.
 
Най-добро работно място

Computerworld включва Корпорация Xerox в класацията си „100-те най-добри работни места в IT сектора за 2011-та”. Тя е съставена въз основа на проучване за ползите и възможностите за служители, както и зачитането на различията на работното място.

The Globe and Mail определи Xerox Канада като „Един от най-добрите работодатели за емигранти в Канада”. Xerox беше оценена за работата си с агенции на различни общности и подкрепата на инициативи, които подпомагат емигрантите в Канада.

Xerox Гърция е компания номер едно в класацията „Най-добрите работни места на 2011-та”, според проучване на Института за най-добрите работни места. Ежегодното международно проучване открива компании, които инвестират в екипа си и прилагат добрите практики в тяхната работна среда.

Коментар