Курс за обучение на висши ръководни кадри по програма на Харвард

Програма на Харвардския университет за обучение на висши ръководни кадри, озаглавена „Управлението на ХХІ век: Критични умения за създаване на водещи и устойчиви иновативни организации”, беше организирана от Програма „Кокалис” и Атински информационни технологии (АИТ) миналата седмица в АИТ.
Програмата е насочена към умения за водене на преговори, иновации, а също и стратегическо планиране и управление, а лекторите бяха четирима водещи преподаватели от Колежа по управление „Кенеди” – д-р Илейн Камарк, преподавател по публична политика, д-р Кристин Летс, декан на факултета "Програми за висши ръководни кадри", Рита Е. Хаузър, преподавател по практическа филантропия и управление на организации с идеална цел, и д-р Брайън Мандел, преподавател по публична политика и ръководител на проекта за водене на преговори.
В курса участваха 49 участници от 13 страни от Югоизточна Европа и Близкия изток, сред които министри и представители на министерства, депутати, политици и дипломати, висши общински ръководители от Албания, Босна, България, Бивша югославска република Македония, Гърция, Израел, Йордания, Черна гора, Румъния, Сърбия, Словения и Турция.
В своята реч на заключителната церемония г-н Сократес П. Кокалис, председател на Фондация „Кокалис”, заяви: „Голямото значение на тази програма идва от това, че тя насърчава регионалното сътрудничество, имайки предвид връзките и приятелските отношения, създадени по време на програмата. Такава е и визията на Фондация „Кокалис” – не само да обогатява интелектуалния потенциал в региона, но да допринася и за изграждането на връзки между обществени лидери, политици, представители на академичната общност и културния елит.”
В своето прощално обръщение д-р Брайън Мандел подчерта „чувството на нетърпение сред курсистите да възприемат нови идеи, които ще бъдат основата за една нова Европа в близко бъдеще”. Д-р Мандел поздрави АИТ за техните „най-модерни помещения и отлична инфраструктура”, които преподавателите от Харвард са оценили високо. Той изрази надежда, че с АИТ ще разширяват все повече сътрудничеството си в бъдеще. “Програмата за висши ръководни кадри на Програма “Кокалис” и АИТ направи възможно участието на лидери от високо равнище от Югоизточна Европа и Близкия изток. В известен смисъл АИТ направи възможно по-активното присъствие на Харвард в региона.”
Програмата беше много успешна от гледна точка на участието на ръководители и преподаватели на високо равнище. Всички участници получиха удостоверения от Харвард.

Коментар