Android застига Symbian в Европа

Мобилната платформа Android бързо застига Symbian на Nokia в Европа. Според нови данни на comScore, продажбите на Symbian смартфони продължават да доминират, но делът на финландските устройства намалява.

В периода май-юли популярността на Symbian е намаляла с 16,1% в сравнение със същото тримесечие на миналата година – от 53,9% до 37,8%. В същото време  Android бележи ръст от 6% до 22,3% и вече заема второ място, пред iOS на Apple с 20,3% (+1,2% ръст).

Най-предпочитани Android телефони от европейците са тези на HTC и Samsung. Тайванските модели се радват на широка популярност във Великобритания, където HTC държи 50,9% от Android устройствата. В страни като Германия, Италия и Испания лидер е Samsung.

Като цяло, HTC води на Android пазара в Европа с дял от 34,6%, срещу 31,7% за Samsung, сочи проучването на comScore, което отчита продажбите на умни телефони в четирите най-големи пазара на Стария континент – Германия, Великобритания, Италия и Испания.

по темата: „Android застига Symbian в Европа”

добавете коментар...

  1. 5ko

    Rado, събуди се ти докосвал ли си се до Android и iOS или даже Bada, та те са светлинни години напред във всяко отношение.
    Nokia може и да е хубав телефон, но няма операционна система. Симбиан е най-тромавата и неудобна ОС до момента, което си е постижение само по себе си. Това прехвърляне към Windows може и да и донесе успех.

  2. Rado

    Nyama da se iznenadam i da go mine dvapati …. Nokia mn yako se preebaha s tova, koeto napraviha

Коментар