Windows 8 е начало на преосмисляне за Microsoft

Windows 8 е отправна точка за преосмисляне на цялата дейност на Microsoft. В този дух се изказа Стив Балмър, CEO на компанията, при откриване на конференцията за разработчици Build.

ОЩЕ ЗА WINDOWS 8
 
Новата Windows 8 – плочки вместо прозорци
Windows 8 ще стартира за 8 секунди
Windows 8 ще има два потребителски интерфейса
Windows 95 промени РС-то, Windows 8 променя всичко
Windows 8 – една ОС за РС, лаптопи и таблети

Балмър вярва, че за промяната на Microsoft ще помогнат разработчиците. 500 хиляди от тях вече получиха копия на новата операционна система Windows 8.

На Microsoft предстои още много работа по Windows 8, допълва Балмър. Една от най-важните задачи е да бъде обезпечена пълноценна поддръжка на ARM процесори, които се използват масово в таблети и смартфони.

Необходимо е също ново ниво на облачни технологии, които могат да обединят най-различни типове устройства.

Стив Балмър подчерта, че именно с Windows 8 започва коренна промяна на всичко, с което се занимава Microsoft. Лидерът на компанията призова разработчиците да не пропускат своя шанс и да поддържат иновационната платформа.

по темата: „Windows 8 е начало на преосмисляне за Microsoft”

добавете коментар...

  1. prost

    на минички играех на вин 3.11 мисля че и на 3.0 ама не помня вече .
    Бъдещето е навсякъде където не го чакаш .

  2. Практичен

    @¦•••SHERIFA•••¦, това прехвалено Метро може да е най-добрият интерфейс за таблети или поне някой ден да стане такъв, но в обозримо бъдеще аз виждам само проблеми с него при десктопа, както се случва с всяко ново, непознато и недоразвито нещо. И не само чета новините, но си и правя изводите от тях. Ако ти четеше както трябва, щеше да знаеш, че тези таблети само след около година и половина ще бъдат възприемани като греещи тави, които ядат батериите за отрицателно време, защото вече е обявено за 2013г., че ще има нови чипове, които решават тези проблеми или поне ще положат началото. Тогава що за „мобилни“ устройства ще са, щом ще трябва постоянно да търсиш контакт за зарядното и постоянно да се притесняваш да не се опечеш? Хайде хвърли пари по такова нещо, да те видя колко и как ще го ползваш. 😉

  3. ¦•••SHERIFA•••¦

    @light_inf: Виждам, че не си много добре с английския, щом то Win-98 към XP е било „шок и ужас“, а към 7 пак трудности за елементарния sharing. Сега аз да драсна, че от XP към Vista > 3 минути „привикване“ и вече бях в свои води. От Vista към 7 > 30 секунди, почти не разбрах кое е „новото“ (макар, че го имаше и има). Общо взето все е приятно. Баща ми се дундурка още и само с IE и 100 други браузъра да има, все ще е с него. Ама къде са неговите години, къде са моите. Което е и нормално. Ненормалното ще е аз като стана на 50+ и да бъде „такъв злетак“ и да не приемам бързо НОВОТО, по-ДОБРОТО и качественото. Да има бухалка около мен, ще е добре.

    @Практичен: Тези „консерви“ изглежда са доста преобладаващи. Един по-умен мозък от бай ти Гейтс надмина M$, бай ти Джобс (по отношение на пазарна капитализация, иновативност и още какво ли не). Така, че M$ няма какъв друг избор да направят, освен да се стягат (под ръководството на Балмър) и този Metro-interface засега е ПЛЮС, а не минус (отделно, че има опция и за премахване и връщане към стария, ама кой да ти знае за сайта neowin.net…). Ако стоят на едно и също равнище с нарастващата все по-голяма популярност на таблетите, една камара милиарди ще загубят (които пък ще отидат/пренасочат към касичката на Apple и конкуренцията като цяло). Искаш-неискаш, така е. Като и ти заимаш някой ден една камара милиарди, стоиш на едно и също равнище (почти) и почниш полека-лека да ги ГУБИШ, и ти ще се стегнеш и няма да бъдеш „консерва“. А относно „слабия хардуер и слаба функционалност“ мога да напиша и че не си от честите посетители/читатели на TechNews.bg, защото иначе щеше да прочетеш за: http://www.technews.bg/info.php?id=23433 и http://www.technews.bg/info.php?id=23409 . Този хардуер е „слаб“?

  4. light_inf

    за мен беше невероятен шок, когато от Win98 минах на XP… и така почти 10 години си го дундуркам…. вистата естествено я прескочих (те и от M$ си признаха, че е загуба на време), и сега с Win7 съм сравнително доволен… но и Практичен е прав до някъде… няма да ви казвам колко псувни изтрелях, докато разбера как става един прост шеринг на файлове м/у XP и 7, а и тази простотия с ownership-a… всякаш 15000 човека сядат на този компютър и всеки крие от другия какви порно филми е свалял… много зле.. ама как да е…
    адски много се дразня и от системи с предварително инсталирани операционни системи…
    пополярността на таблетите и смартфоните с андроид, или ioS ме дразни… аджеба, защо да немога да си купя аз таблет, празен и неосквърнен, и да си му инсталирам каквото аз си искам и конфигурирам така, че да ми върши работа?! Та то не може от Андроид 2.2 да минеш на 2.3… вярно си е Бета тест…
    но нещата ще се променят към по-добро… надявам се windows 8 да е потенцялно решение…

  5. Razor

    @Практичен, добре времето ще покаже 😉

  6. Практичен

    @Razor, за мен таблетите и даже смартфоните са регрес по отношение на компютрите. Те са все още твърде нови и недоразвити технологии. Слаб хардуер и слаба функционалност, която в доста случаи е във вреда на потребителите. Да ползваш такива технологии, значи да си своеобразен бетатестер, но с тази разлика, че си плащаш за това, вместо на теб да плащат. Нека да ги развиват, но да не закачат доказалият се десктоп, като го мешат с интерфейс за таблет.

    И моля те, недей да ме сравняваш с хора от преди 50 години! Тогава времената са били в тази крайност, а сега, ако не си забелязал, са в другата. В момента и най-малката щуротия, която хрумне на някой се поема и се почва налагането ѝ без оглед, дали реално има полза или не. Стига само да ѝ се лепне етикета иновативност. Е, аз не одобрявам. Не е полезен този излишен разход на енергия и най-важното, не е практично да не разсъждаваш за последствията и да експериментираш на гърба на потребителя.

    Но знаеш ли какво? Смятам, че скоро сам ще се убедиш в думите ми, като ти „дойде всичко това на гърба“. 😉

  7. Razor

    Практичен си, ама трябва и напредък. Такива като тебе в миналото така са викали и за DOS, за какво ти е графичен интерфейс, като всичко си работи? Или големите клечки от IBM и HP дето са си мислили, за какво са има на обикновените хора компютри, те сега всичко си вършат и без тях.
    Малко помисли. Интерфейса се сменя, за да е по-добър за ползване на таблети. А защо ни трябва на таблети, ще попиташ сега? Еми представи си да носиш компютъра от който пишеш в момента навсякъде с теб и батерията му издържа поне 8 часа.
    Не казвам, че таблета може да замени стационарния компютър във всичко, но успява при повечето потребители. И именно тези потребители ти се ядосваш, че щяло да ги върне в първи клас. Сега тея хора да не са маймуни и да живеят по дърветата, ако не си забелязал в компютърния свят всичко се изменя всеки ден. А пък на теб нищо не ти пречи да си останеш с windows 98 и да играеш на минички.

  8. Практичен

    От M$ изглежда не си дават сметка, че те държат най-консервативната част от потребителите и всички тези промени ще се окажат като удар именно върху тях. Защо трябва да променяш до неузнаваемост нещо, което прекрасно изпълнява работата си сега? Защо трябва да принуждаваш стотици милиони потребители да се връщат в първи клас и да се учат как да работят с компютъра наново? Може би защото е модерно, а модата както знаем, първо не е за всеки и второ, рано или късно се изражда в нещо изчанчено и непрактично.

    Развитието на технологиите вече съвсем взе да се изражда и освен претенции за някакви въображаеми ползи, друго няма. Така че според мен няма да е никаква изненада, когато стагнацията обхване в мъртва хватка и този сектор подпомагайки окончателното сриване на световната икономика в следващите няколко години.

Коментар