Село без Wi-Fi и телефони привлича американците

Жителите на американското село Грийн Банк в Западна Вирджиния се радват на среда без електромагнитно излъчване от клетъчни телефони и Wi-Fi оборудване. Всички хора там са привлечени от факта, че в местността наоколо е забранена употребата на устройства, които създават електромагнитно поле, предаде BBC.

Грийн Банк привлича американци, които не понасят въздействието на електромагнитното поле от базови станции и WiFi оборудване

Диана Шу, една от местните жителки, споделя, че преди да пристигне в селото, редовно е изпитвала главоболие, нарушено зрение, болки в гърдите и други здравословни проблеми. Тя идва от ферма в щата Айова.

Шу вярва, че виновник за всичките й досегашни неразположения са базовите станции на клетъчните мрежи. Нейният съпруг дори конструирал т.нар. „клетка на Фарадей”, която предпазва от електромагнитното поле. Жената живеела и в нея, преди да се пренесе в Грийн Банк.

Селото обитават около 150 души. Повечето от тях попадат в категорията на онези 5% американци, които считат, че не могат да понасят въздействието на електромагнитните вълни, или че страдат от т.нар. електромагнитна хиперактивност (EHS).

В Грийн Банк е разположен огромен радиотелескоп на Националната радиоастрономическа обсерватория. Именно заради него, в местността е забранено използването на безжична електроника, тъй като тя може да смути работата на телескопа.

Коментар