New Horizons Bulgaria официално отвори вратите на новия си офис в Интерпред

На 13 септември 2011 г. се състоя официалното откриване на новия офис на учебен център New Horizons Bulgaria. Адресът, на който New Horizons вече посреща курсистите и кандидатите за изпити, е: бул. „Драган Цанков” 36, Интерпред, блок А, ет. 6. Сред предимствата на новия офис са удобен транспорт, повече учебни зали, обновена до най-новите стандарти на Microsoft учебна база и уютни места за отдих. Освен с нов офис учебният център може да се похвали със златен статут в партньорската програма на Microsoft и награда от EC- Council за ATC Newcomer of the Year 2011, а броят на доставените човекодни обучение за първите 8 месеца на 2011 г. вече е надхвърлил резултатите за предходната 2010 г.

Специално за официалното откриване на офиса в България беше г-н Питър Ингъл, Директор New Horizons EMEA. Питър Ингъл поздрави New Horizons Bulgaria за качеството на предоставяното обучение и отбеляза, че учебната база е сравнима с най-добрите центрове на New Horizons по света.

Глобалната мрежа на New Horizons Computer Learning Centers, която към момента има повече от 300 центъра в над 60 страни, продължава да се разширява и скоро се очаква да отвори центрове в ключови нови локации – Русия, Китай и Полша, обяви Питър Ингъл.

Гореща новина е и новото партньорство с VMWare – New Horizons вече е оторизиран тренинг център на VMWare за САЩ, с перспектива за скорошно разширяване и в други региони.

Наблюденията на трудовия пазар в Европа показват, че недостигът на квалифицирани и опитни ИТ специалисти продължава. Трите сфери, в които търсенето на ИТ специалисти е най-голямо, са Business Intelligence, IT Security и Application Development. Най-търсени от клиентите на New Horizons Computer Learning Centers курсове и сертификати на Microsoft са SQL, Windows Server и .NET, съобщи Питър Ингъл. Въвеждащи курсове като CompTIA A+ и Network+ са отличен избор за навлизащите в ИТ сферата и ориентир за последваща специализация.

Движението към облака – най-значимата промяна, която се случва в ИТ в момента – ще доведе до създаването на нови роли и отговорности. Организации като Microsoft отговарят на промяната, като създават курсове и сертификации, които да отговорят на тези нужди. Докато значимостта на някои роли ще намалее, други ще бъдат създадени – напр. Azure разработчик, HyperV  и Office 365 администратори.

Това ще доведе до нарастващо търсене на свързаните с облака курсове и сертификации през 2013 година. Учебните центрове на New Horizons ще бъдат готови да помогнат на ИТ специалисти и разработчици да надградят уменията си, за да се справят с новите предизвикателства.

Именно в облака New Horizons  доставя голям процент от тренингите си в САЩ, а скоро и в Европа. Базираният в облака тренинг се нарича Online Live – той пренася традиционното присъствено обучение онлайн, с жив инструктор, който обучава курсистите във виртуална учебна зала.

Коментар