Walkman плейърът – вече безжичен

Sony обнови линията аудио-видео плейъри Walkman с модели, които предлагат по-богат саундтрак, а някои от тях и безжични възможности. Общото между новите серии Walkman A860, S760 и E460 е новият дизайн с елегантни извивки и дългият живот на батерията за по-дълго слушане.

И трите модела са снабдени със софтуера MediaGo за лесно прехвърляне с едно движение на мишката на музика, видеоклипове и снимки от Windows Explorer или iTunes.4. Технологиите Clear Audio, налични само при Sony, гарантира високото качество звука.

SensMe позволява на потребителите лесно да създават тематични музикални канали, които автоматично категоризират песните според стила и настроението. Други забавни функции, общи за новите модели, са режим Караоке, синхронизирано извеждане текста на песните и функция за изучаване на чужди езици.

Моделите A860 и S760 разполагат с възможност за стрийминг през Bluetooth към безжични слушалки, съвместими поставки с говорители, автомобилни стерео уредби и други устройства. Bluetooth връзката при Walkman A860 и S760 също така позволява прехвърляне по безжичен път на лични снимки от и към съвместими мобилни телефони.

Върховият модел в серията е NWZ-A860. Стилният аудио-видео плейър издига качеството на звука на ново ниво, благодарение на пет технологии Clear Audio. Цифровият усилвател от ново поколение S-Master MX на Sony намалява още повече нивата на шума и изкривяванията в сигнала.

Големият и ярък LCD сензорен дисплей с размер 2,8 инча осигурява удобен преглед на снимки, видеоклипове и обложки на албуми чрез интуитивен нов интерфейс.

С безжична Bluetooth връзка е и моделът Walkman NWZ-S760 – тънък и стилен видео и MP3 плейър, с четири технологии Clear Audio (Clear Bass, Clear Stereo, DSEE – процесор за подобряване на цифровия звук, слушалки от серия EX), които осигуряват високо качество на звука.

Батерията на NWZ-S760 издържа слушане на 50 часа аудио или гледане на 10 часа видео.  Като допълнителен аксесоар се предлагат слушалките MDR-NWBT10 Bluetooth с батерия, която може да се зареди от компютъра или директно от Walkman и осигурява 4 часа слушане. Бутоните за управление позволяват регулиране на силата на звука и възпроизвеждане/пауза/смяна на песен, дори когато самият Walkman е заровен дълбоко в някой джоб или чанта.

Цветен дизайн, качествен звук и забавни функции са характерни за Walkman NWZ-E460. Аудио-видео плейърът идва с нови слушалки от серия EX плюс технологии Clear Audio (Clear Bass, Clear Stereo и DSEE). Батерията осигурява 50 часа аудио или 10 часа видео.

 MP3 плейърът Walkman NWZ-W260 е водоустойчив, безжичен, с възможност за измиване и удобен за носене. Моделът е с 25% по-лек от своя предшественик и подходящ за спортуване и активен начин на живот. Потребителите могат да го носят във фитнеса, докато тичат в парка и дори докато си вземат душ след тренировката, посочват от Sony.

Приложеният софтуер Content Transfer позволява прехвърляне на файлове с мишката директно от компютъра или iTunes библиотека. Бързото 3-минутно зареждане предоставя достатъчно захранване за 60 минути слушане, а напълно заредената батерия предоставя до 8 часа непрекъснато слушане – достатъчно и за най-дългата тренировка.

Технологията за търсене на песни ZAPPIN позволява бързо откриване на желаната песен, като се прослуша откъс от всеки музикален файл, без да се губи време с търсене в менюто или плейлистите.

Новата гама Walkman аудио-видео плейъри са в продажба от края на август.

Коментар