Бизнесът подобри образованието

През последните десет години студентите в технологични специалности са се увеличили с 37%, заяви Томас Осбург, директор по корпоративни отношения на Intel за Европа по време на форума Research@Intel Europe в Лейкслип, Ирландия. Ръстът е резултат от общите усилия на бизнеса и академичните среди.

ОЩE ОТ ФОРУМА НА INTEL
 
Intel показа вълнуващи технологии в Ирландия
3D интернет е на път към масовия потребител
Ирландия субсидира чистите технологии
Оживление в европейското "сърце" на Intel

Сред основните проекти на Intel в тази област са Международната академия за обучители, чиято основна цел е да подпомогне учителите да внедрят новите технологии. Академията се проведе през 2011 г. в Европа, като в нея бяха включени и български учители.

Осбург представи и програмата за подпомагане на предприемачеството Intel Challenge Europe Social Entreprreneurship, която се осъществява в бизнес училища в цяла Европа. Участници в инициативата са ученици от 8-ми клас. Основна цел на програмата е свързване на предприемачеството с научното образование. Партньори на компанията в тази сфера са Junior Achievement, както и множество европейски университети.

Инвестициите в младите хора трябва да започват още от училище и да продължават в университетите”, подчерта Осбург.

За технологичните гиганти в Европа намирането на квалифициран персонал е все по-трудна задача, което изисква сериозни инвестиции в образователния процес. Независимо от кризата и намаляването на бюджетите, Intel не е спряла да инвестира в тази област.

Коментар