BizTech 2011 ще анализира ИКТ пазара в България

Исторически данни за 20-годишен период от развитието на ИКТ пазара в България ще бъдат представени на първия по рода си национален форум за дискусии и прогнози. BizTech 2011 ще се проведе на 15 ноември в Международен Изложбен Център, София под мотото "Истината за  технологичния бизнес в България".


BizTech 2011 ще насърчи B2B взаимодействието и ще очертае близките перспективи за ИКТ бизнеса
 

Мащабът на пазара, топ играчите, проблемите и прогнозите ще бъдат във фокуса на събитието, на което се очакват водещи доставчици на ИКТ решения, корпоративни потребители и представители на държавната администрация. Форумът си поставя амбициозната цел да излезе с конкретни предложения по наболелите проблеми.

Дискусиите на BizTech 2011 ще бъдат разделени на четири панела, които покриват основните сегменти от ИКТ пазара – "Дистрибуторски бизнес", "Системна интеграция, дилъри и услуги", "Софтуерна индустрия" и "Телекомуникации". Всеки един от тях е подкрепен с реални данни за пазара от независимата агенция за анализи и прогнози "CBN Pannoff & Stoytcheff", която има 20-годишен опит и е организатор на форума заедно с рекламно-издателска къща "Принт енд Пъблишинг" и специализираните медии TechNews.bg и сп. Computer.

Форумът ще започне с "гореща" дискусия за състоянието на дистрибуторския бизнес в страната. Пазарът бележи спад за втора поредна година, дистрибутори и вендори влизат в пряка конкуренция, а на технологичния фронт си пробива път нова парадигма – смартфони и таблети претендират за водеща роля вместо персоналния компютър. BizTech 2011 ще разкрие как тези процеси влияят на дистрибуторския бизнес и ще очертае близката перспектива за компаниите в сегмента.

Също толкова интересни са и процесите на пазара за системна интеграция. В условията на световна криза, засегнала повечето сектори на икономиката, системните интегратори са тези, които могат да помогнат на компаниите да бъдат по-ефективни и конкурентоспособни. BizTech 2011 ще се опита да насърчи B2B взаимодействието, ще анализира възможностите за европейско финансиране на ИКТ проекти и ще разгледа перспективите, които новата "облачна" среда дава на бизнеса.

Може ли България да развие мощна аутсорсинг индустрия? Около тази тема се очакват интересни дискусии и предложения в панела за софтуерния бизнес. Във фокус ще бъде и ролята на образованието за осигуряване на необходимите кадри за един бранш, който в немалка степен е експортно ориентиран. Форумът ще дискутира също проблема с пиратството на софтуерни продукти и неговото влияние върху индустрията.

Динамичните процеси на телеком пазара ще бъдат предмет на анализ и прогноза в последния панел на BizTech 2011. Наблюдава се бум на пакетните услуги и консолидация в сектора. Как това се отразява на качеството на услугите, кой печели и кой губи, ще посочи форумът. Идващите 4G услуги са още един интересен акцент в панела за телекомуникации.

BizTech 2011 е отворен за всички желаещи срещу такса от 99 лв. без ДДС при регистрация на сайта на форума, извършена до 31 октомври. Цената за участие при заявка от 1 до 14 ноември е 120 лв. без ДДС. Входът за журналисти е свободен след онлайн регистрация.

Коментар