Vivacom стартира конкурс за мобилни приложения

София, 13 октомври 2011 г. – VIVACOM стартира конкурс за разработка на мобилни приложения, който е отворен за участие към всички разработчици. Конкурсът, организиран от VIVACOM и водещата софтуерната компания Insitex, има за цел да мотивира създателите на мобилни апликации да дадат предложения в три категории: Трафик на данни и мониторинг на покритието на 3G мрежата, Пътеводител в програмата за лоялни клиенти и Културен гайд на VIVACOM.

Всеки избира кое приложение да развива, а жури ще отличи трима победители, които ще бъдат обявени на конференцията Mobile2Days на 3 и 4 ноември 2011 г. в Интер Експо Център. Първо и второ място ще донесат на победителите таблети – съответно LG Optimus Pad и Motorola Xoom, a третата награда е смартфон Samsung GALAXY S II с включен безплатен неограничен 3G Интернет за 2 години с тарифните планове Traffic Unlimited. Всички победители ще имат възможност да реализират приложенията си, които ще бъдат предварително инсталирани на смартфони, предлагани в мрежата на телекома. Освен наградите от VIVACOM, класираните на първите 3 места ще получат и парични чекове от Insitex.

Със създадените в рамките на конкурса приложения потребителите на услуги от VIVACOM ще могат да ползват нови безплатни услуги, като например да проверяват покритието и скоростта на мобилната мрежа, да следят специалните оферти в цялата партньорска мрежа за лоялни клиенти на VIVACOM, както и информация за събитията, организирани и подкрепяни от телекома.

Конкурсът за мобилно приложение на VIVACOM е част от Mobile2Days и цели да предложи още една възможност за изява на младите таланти на дигитaлните технологии в страната, които да създадат успешни бизнес-ориентирани мобилни приложения.

Коментар