ICN.Bg предложи публичен Cloud хостинг

ICN.Bg обяви старта на „революционна за страната услуга”, която е алтернатива на тромавите, ресурсоемки и времеемки решения за хостинг. Cloud хостинг или базираната на облачни технологии услуга се отличава с гъвкавост и еластичност, ефективност на инвестициите, постоянен мониторинг и максимално оползотворяване на ресурсите, съобщиха от доставчика.

За разлика от традиционните хостинг решения, “Cloud” концепцията представлява 100% достъпна, еластична ИТ инфраструктура, която осигурява необходимия за определена цел ресурс в точния момент.

Предимство на услугата е, че ресурсът става достъпен от момента, в който клиентът го заяви, без излишно губене на време за конфигурация. Въвеждането в експлоатация при облачните хостинг услуги става за минути, за разлика от часовете, необходими за конфигурация на традиционния тип хостинг решения, поясниха от компанията.

И днес ползваме редица облачни концепции, но прогнозите сочат, че през 2020 г. ще имаме 50 милиарда свързани устройства. Ще живеем в умни къщи, ще караме умни коли… При това огромно информационно натоварване все по-голямо значение ще имат облачните технологии”, коментира Юлиян Бориславов, управител на ICN.Bg.

Затова ние решихме да въведем клауд хостинг услугата за България, която е напълно автоматизирана и изключително гъвкава. Тя пести време, инвестиции и ресурс и минимизира грешките. Надявам се, че така ще дадем на българските фирми възможност да се съсредоточат върху това, което могат най-добре, а ние ще се заемем с всичко останало в технологично отношение“, допълни Бориславов.

Най-голямото предимство на клауд технологията е нейната гъвкавост, което решава един от основните проблеми за клиентите – адекватната реакция при бърз (сезонен, временен, ежегоден и т.н.) растеж на нуждите, т.е. облачно-базираната услуга предоставя ресурс на момента, а не по-късно.

Например, ако дадена фирма има нужда от извънреден ресурс по време на своя кампания, голямо потребление на сайта си, свързано с пускане на нова услуга, настъпила кризисна ситуация и др., клауд хостинг решението на ICN.Bg ще осигури безпрепятствено навременен и бърз ресурс.

Това води и до друго важно преимущество на услугата – спестяване на инвестиции. Заплащайки само за изразходвания ресурс, клиентите спестяват от цената за пакетен ресурс, който не винаги се оползотворява напълно. Услугата пести инвестиции, именно защото предоставя точно необходимия ресурс.

Облачният хостинг също така слага край на недостига на ресурс – той предоставя 100% капацитет във всеки момент, именно защото е еластичен и лесен за управление, или 24/7/365 достъпност и надеждност, подчертаха от компанията.

Не на последно място, високите нива на автоматизация при клауд хостинг услугата гарантират минимална човешка намеса, което намалява вероятността за грешка и гарантира на клиентите пълен контрол, по-спокойно администриране на сайтове и по-безпроблемна работа.

ICN.Bg разработи и мобилно приложение за смартфони, с което да се осигури максимална гъвкавост не само по отношение на ресурсите, заплащането и еластичността, а и по отношение на лична мобилност на клиентите. Приложението Cloud Control ще се предлага във версии за най-големите мобилни платформи iOS и Android и ще бъде достъпно в България до края на годината.

Коментар